Hirdetés

A Minecraft alkotói fontos üzenetet küldtek az NFT-kkel kereskedő játékosoknak

|

Tulajdonképpen megtiltották, hogy blokklánc alapú tartalmakat állítsanak elő a Minecraftban.

Hirdetés

Egyelőre nehéz megmondani, hogy lesz-e valaha működő, mindenki számára eleget nyújtó piaca az NFT-knek, jelenleg sokszor inkább szürke zónát képeznek és sajnos nagyon sok visszaélésről lehet hallani. Miközben a játékfejlesztők és más tartalomgyártók is nagyon tepernek, hogy NFT-ket gyártsanak, a közvélemény ezt rendszerint nem nézi jó szemmel, a kritikus hangok pedig most  komoly megerősítést kaptak.

Minden idők egyik legnépszerűbb játéka a Minecraft, így nem csoda, hogy ezt is elérte az NFT láz, egyre több olyan szerver tűnt fel, ahol blokklánc-alapú tartalmakat vásárolhattak a játékosok. A kínálat a legkülönfélébb, valahol csak egy skin az egyedi tartalom, máshol egy eszköz, van azonban ahol egy komplett térkép maga az NFT, a lehetőségek majdnem végtelenek.

Hirdetés

A Mojang és a Microsoft azonban nem nézi jó szemmel a történéseket, és nemrégiben egy hosszan taglalt blogbejegyzésben kijelentették, az NFT-knek nincs helye a játékukban. Ezt leginkább azzal indokolták, hogy a Minecraft egyik fontos alappillére, hogy mindenki számára ugyan azt az élményt nyújtsa, ne legyen olyan tartalom, ami nem elérhető mindenki számára.

Ezenkívül persze az NFT-k megbízhatóságával is problémájuk van, amit ekkora mennyiségben egyszerűen lehetetlen lenne ellenőrizni.

A Minecraftban szerverekre és kliensébe tehát nem szabad semmilyen blokklánc-alapú szolgáltatást integrálni, és a játék segítségével az NFT-k előállítása sem engedélyezett, ide értve a világokat, kinézeteket, személyes tárgyakat, vagy bármilyen egyéb modot.

Ti egyetértetek a döntéssel?

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Platformok: Android iOS Nintendo Switch PC PlayStation 4 PlayStation 5 Xbox One Xbox Series X
Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)