Hirdetés

A Netflix beszáll a gamingbe?

|

A streamingszolgáltató már korábban is kísérletezett interaktív tartalmakkal és videojátékos adaptációkkal, most pedig úgy néz ki, hogy komolyabban is ki szeretnék próbálni magukat a játékok világában.

Hirdetés

A Netflixet a világ nagyrészén a streamelt filmek és sorozatok legismertebb platformjaként tartják számon, viszont a szolgáltató néhány évvel ezelőtt már elkezdett aktívan kísérletezni azzal, hogy az egyébként passzív film- és sorozatnézést hogyan lehetne egy interaktívabb tevékenységgé formálni. Most valószínűnek tűnik, hogy a cég ennél is komolyabb lépéseket szeretne tenni ebbe az irányba, ugyanis hamarosan elindulhat egy kifejezetten videójátékos divízió.

A Netflix korábban már kísérletezett olyasmi interaktív történetekkel, mint a Black Mirror: Bandersnatch, illetve több sorozatukhoz is adtak ki kisebb videojátékos adaptációkat, viszont a The Information (vigyázat, fizetős tartalom) értesülései szerint most még tovább mennek, ugyanis a közelmúltban több videojátékos tapasztalattal rendelkező igazgatónak ajánlottak fel egy pozíciót, amelynek keretében a Netflix hasonló divíziójának jövőjét egyengethetnék.

Hirdetés

A Netflix ezzel kapcsolatban egyelőre nem szolgált semmilyen hivatalos bejelentéssel, de a kérdés kapcsán az alábbi közleményt tették közzé:

"Az előfizetőink nagyra értékelik az általunk kínált tartalom változatosságát és minőségét. Ez az oka annak, hogy folyamatosan bővítjük a kínálatunkat tévésorozatokkal, dokumentumfilmekkel, filmekkel és valóságshow-kkal. A felhasználóink ezen felül szeretik, ha közvetlenebb módon is kapcsolatot teremthetnek a történetekkel, amelyeket szeretnek, legyen szó interaktív filmekről, mint a Bandersnatch és a You v. Wild vagy olyan műsorok játékadaptációiról, mint a Stranger Things, a La Casa de Papel vagy a To All the Boys. Mindezek tükrében nagyon izgalmasnak találjuk, hogy többet hozzunk ki az interaktív szórakozásból."

Egyelőre persze csak találgatni lehet, hogy ez most konkrét játékfejlesztő stúdiót jelent majd, vagy pedig a Bandersnatch gondolatmenetét viszi tovább a Netflix platformján belül, de természetesen nagyon kíváncsiak vagyunk, hogy végül mi fog kisülni belőle.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)