Hirdetés

A Nintendo is felvásárolt egy stúdiót, ha már mindenki ezt teszi

|

Egy megbízható partnerét kebelezte be a Switch konzol gyártója.

Hirdetés

Alig néhány hete fejtette ki álláspontját befektetők előtt a Nintendo elnöke abban a kérdésben, hogy rá akarnak-e lépni arra az útra, amin fejlesztőstúdiókat, sőt újabban már teljes játékkiadókat magukba olvasztó vetélytársaik járnak. Shuntaro Furukawa amellett, hogy megindokolta, miért nem lenne részükről jó ötlet hasonló stratégiát folytatni, egyúttal fontosnak tartotta leszögezni, nem zárkóznak el kategorikusan attól, hogy felvásároljanak egy, a Nintendo céges kultúrájával harmonizáló csapatot.

És valóban, nem is oly régen láttunk erre példát, amikor magukhoz édesgették a Luigi's Mansion 3 fejlesztőit. A kiváló értékelésekkel jutalmazott akció-kaland után a kanadai Next Level Games a sport területén próbálhatja ki magát, ez a csapat szállítja ugyanis nekünk még idén a Mario Strikers: Battle League Footballt.

Hirdetés

A jelek szerint nem ez az egyetlen külsős csapat, amelyikkel szorosabbra fűzné viszonyát a Nintendo. Mint azt megtudtuk, a Switch gyártója vételi ajánlatot tett az SRD Co. Ltd. vezetőségének, amit az el is fogadott, így ennek szellemében április 1-jétől közösen folytatják tovább.

A GS már a TikTokon is vár

Hírek, érdekességek, tippek, ajánlók, unboxing, hardveres videók, minden, ami 1-2 percbe belefér. Kövess minket TikTokon is!

Jóllehet, kevesek fülének cseng ismerősen az SRD neve, a stúdió számos sikercímből kivette a részét az Animal Crossing: New Horizonstól a Game Builder Garage-on és a Nintendo Labón át a The Legend of Zelda: Breath of the Wildig. A két cég kapcsolata évtizedes múltra tekint vissza, már a NES korszakában is együtt dolgoztak a Donkey Kong és a Super Mario Bros. sikeréért.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)