Hirdetés

A Nintendo sem hagyta szó nélkül, hogy drágább lett a PlayStation 5

|

A Microsoft után a másik konzolgyártó is reagált a Sony által gazdasági okokkal magyarázott áremelésre.

Hirdetés

Globális kihívásokra lokális választ adott a Sony, amikor bejelentette, hogy a kedvezőtlen gazdasági környezet, az infláció és számos nemzeti fizetőeszköz értékvesztése miatt Kanadától Japánig jó néhány piacon árat emel, beleértve Európát is. Ugyanakkor az Egyesült Államok kivételt képez, ott továbbra is annyiba kerülnek majd a digitális és lemezes PlayStation 5 konzolok mint eddig. A cég szemszögéből nézve érthető, hogy azon a piacon, ahol a legszorosabb a verseny az új generációs Xboxokkal, nem akarja előnyös helyzetbe hozni konkurensét.

Ugyanakkor Jim Ryanéknak azzal mindenképpen számolniuk kell, hogy világ többi részén élő, és a drágulás által nagy valószínűséggel hátrányosan érintett játékosok közül sokan úgy érzik majd, hogy a For the Players mottó szellemiségével ellentétben, a középső ujját mutatta feléjük Sony, és másodrendű vásárlóként kezeli őket.

Hirdetés

Emellett pedig az is borítékolható volt, hogy a két rivális konzolgyártó valamiképp reagál a történtekre. A Microsoft lépett hamarabb, a Windows Centralnak eljuttatott nyilatkozatban a redmondiak világosan értésre adták, hogy nem tervezik egyetlen piacon sem feljebb vinni az Xbox Series X vagy az Xbox Series S árát.

Kevéssel utána a Nintendo is kiadott egy közleményt ugyanezzel az üzenettel, lényegében megerősítve Shuntaro Furukawa korábbi szavait, amelyek a részvényesek 82. éves találkozóján hangzottak el júniusban.

"A jövőbeni árazási stratégiánkat alapos megfontolást követően fogjuk kialakítani. A vásárlók által fizetendő összeget mindig a viszonteladók határozzák meg, de ahogy elnökünk, Mr. Furukawa is mondta, a Nintendo nem tervezi hardverei árát megemelni, sem az infláció, sem a megnövekedett beszerzési költségek miatt."

- mondta a Nintendo szóvivője.

A Eurogamer megszólaltatta az MST Financial elemzőjét, David Gibsont az ügyben, aki szerint devizapiaci okokkal (az amerikai dollár folyamatosan erősödik még az olyan valutákkal szemben is, mint az euró vagy az angol font) magyarázható a Sony döntése, illetve a növekvő szállítási költségek is közrejátszhattak. Ezek elsöpörték az abból fakadó, kedvező hatásokat, hogy a félvezetők piaca egy ideje már javulást mutat, és a DRAM-árak is lejtmenetbe váltottak.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Egy másik iparági elemző, Piers Harding-Rolls szerint bármennyire is népszerűtlen intézkedés az 50 eurós áremelés, valószínűtlen, hogy ez mérhető csökkenést eredményezzen a PlayStation 5 konzolok iránti keresletben.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)