Hirdetés

A Nintendo Switch hamarosan megdöntheti a PlayStation 2 eladási rekordját

|

Ha a piaci előrejelzések nem tévednek, akkor 2025-ben új királyt avathat a konzolpiac.

Hirdetés

A Nintendo Switch eladásai jelentősen lelassultak az elmúlt években, ami az érkező új generációs gépnek és az öregedő hardvernek tudható be. Ettől függetlenül a konzolból még mindig elfogyott 13,74 millió példány 2023 utolsó hónapjaiban, ami azt jelenti, hogy világszerte 139,36 millió gép talált gazdára.

A Switch Japánban már lekörözte a Nintendo DS-t, melyből 32,98 millió darabot vittek haza. Globálisan még a DS a második legtöbb darabszámban eladott gép, de a Switchnek már ezen a listán sem kell sokat nyújtóznia.

Hirdetés

A nemzetközi piacon 154 milliónál áll az öregebb kézi konzol, és bár a Switch ettől még 13 millióra van, ezt néhány hónap alatt behozhatja majd, ha olyan tempóban fogynak a gépek a továbbiakban is, mint jelenleg. A PlayStation 2 egyébként 155 millióval tartja generációk óta a legtöbb példányban elkelt konzol rekordját, de gazdasági elemzők szerint a Nintendo Switch végre megverheti majd a PS2-t 2025-ben.

Bár a nagy N már az új konzol bemutatására készül, a játékfolyam nem apad el idén sem. A 2024-es év első felében például be fog futni a Princess Peach: Showtime és a Mario vs. Donkey Kong is, de később érkezik még a Splatoon 3 kiegészítője, a Unicorn Overlord, a Luigi's Mansion 2 HD és a Paper Mario: The Thousand-Year Door. Lesz mit játszani idén is a hibrid konzolon.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)