Hirdetés

A PS5 nagyot megy az európai piacon, míg az Xbox Series X/S bukdácsol

|

A Microsoftnak komoly marketingre lesz szüksége ahhoz, hogy sikereket könyvelhessen el.

Hirdetés

Miközben a Nintendo annyi Switchet ad el, mintha új konzol lenne, és a PlayStation 5 is tarol (amihez a Marvel's Spider-Man 2 rekordja sem kellett), a zöldek nincsenek a helyzet magaslatán az Xbox Series X és Series S eladásaival, noha a helyzetet ellensúlyozza a Game Pass népszerűsége

Az októberi, Európára vonatkozó eladási adatok is azt mutatják, hogy a Sony eddigi legerősebb masinája magabiztosan vezeti ezt a generációt is: a Gamesindustry.biz jelentése alapján az előző hónap folyamán 481 konzolt adtak el ezen a piacon (az Egyesült Királyságot és Németországot nem számítva), és a PlayStation 5 nemcsak hogy első tudott lenni, egyenesen szárnyal. 

Hirdetés

A statisztikák szerint a PS5 eladásai 143 százalékkal nőttek az előző év azonos időszakához képest ebben a régióban. A Nintendo 20 százalékos visszaesést könyvelhetett el, de így is a második helyen végzett, az Xbox Series X/S viszont csak a harmadik tudott lenni, mivel 52%-kal rosszabbul teljesített. Érdemes figyelembe venni, hogy a Microsoft nagy dobása, a Game Passban is egyből elérhetővé vált Starfield még szeptemberben debütált, míg a Sony és a Nintendo nagyágyúi, a Marvel's Spider-Man 2 és a Super Mario Bros. Wonder októberben jelentek meg, de ez így is megdöbbentő eredmény.

Ami az októberi európai játékeladásokat illeti (a digitálisakat és dobozosokat egybevéve), az EA Sports FC 24 végzett az élen, még az se állította meg az Electronic Arts focis játékát, hogy elhagyták a FIFA brandet. Az Assassin's Creed Mirage egészen a második helyig menetelt, noha 49 százalékkal kevesebb fogyott belőle négy hét alatt, mint az Assassin's Creed Valhallából ugyanennyi idő alatt.

A harmadik pozíciót megcsípő Marvel's Spider-Man 2-ből viszont 30%-kal több kelt el az első két hétben, mint a 2018-as Marvel's Spider-Manből. A Starfield nincs ott a top 10-ben sem. 

  1. EA Sports FC 24
  2. Assassin's Creed Mirage
  3. Marvel's Spider-Man 2
  4. Super Mario Bros. Wonder
  5. GTA 5
  6. Lords of the Fallen (2023)
  7. Battlefield 2042
  8. Hogwarts Legacy
  9. Red Dead Redemption 2
  10. It Takes Two

Nálatok PS5 vagy Xbox Series X/S van otthon? Vagy esetleg mindkettő?

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)