Hirdetés

A Riot Games is leépít, és ezzel többet veszítünk, mint gondolnád

|

Sajnos pont azokat a szekciókat fogja érinteni az "átalakítás", amelyek a legérdekesebb projekteket ígérték.

Hirdetés

A Riot Games hétfőn bejelentette, hogy meg fog szabadulni a teljes állományának 11 százalékától, ami kb. 530 ember munkájának végét jelenti. A leépítés középpontjában két osztály van: a Riot Forge és a Legends of Runeterra. Utóbbin talán kevésbé lepődik meg az ember.

A 2020-ban indult kártyajáték kritikai szempontból elismert gyűjtögetős móka, ami ráadásul sokkal barátságosabb is a monetizációját tekintve, mint összes többi versenytársa. Ez viszont köztudottan drága húzás volt a Riot szempontjából: a LoR alig termel bármit, és ennek most nagy ára van. 

A Legends of Runeterra csapatát jelentősen megvágják, és a vezető producert is lecserélik. Dave Guskin helyét Eric Shen veszi át, de Guskin sem megy nagyon messzire. A kártyabarlang egykori mesterét csak másik asztalhoz ültetik a Riot Gamesen belül.

Hirdetés

"A LoR fejlesztését többi játékunkon keresztül finanszíroztuk, de ezen a ponton ez már nem vállalható opció"

- nyilatkozta a cég elnöke, Dylan Jadeja.

A leépítés azonban nem csak a F2P kártyajáték fejlesztőit, de a Riot Forge osztályát is érinti. Ez a cégen belül létrejött kiadói csoport azért felelt, hogy külsős stúdiókkal együtt dolgozva szállíthasson le a Ruined Kinghez és a hamarosan érkező Bandle Tale-hez hasonló, League of Legends világát használó élményeket.

Most ebből a kezdeményezéstől is elvonják az erőforrásokat, ráadásul a Legends of Runeterrával ellentétben úgy tűnik, hogy teljes leállásról van szó.

"Büszkék vagyunk a sztorikra, melyeket együtt hívhattunk életre, de most itt az ideje az erőforrásainkat a belsős projektjeinkre terelni."

Ez utóbbi a legszomorúbb a történetben: a Riot Forge-hoz tartozó minden játék egyedi volt, és apránként bővítette azt a világot, amit eddig csak kompetitív címek lencséjén keresztül láthattunk. A Forge program elvesztése minden League of Legends rajongó számára szomorú hír. A Legends of Runeterra legalább a hírek szerint tovább üzemel majd, ahol a fejlesztők leginkább a Path of Champions módra koncentrálják megvágott erőforrásaikat.

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

A Riot Games egyébként egy kínai tech óriás, a Tencent kezében van, ami a többi nagy céghez hasonlóan visszaesésekkel nézett szembe a járványidőszak alatti fellendülés megtorpanása után. Nem lennénk meglepve, ha a nagybácsi összehúzott pénztárcája lenne a Riot problémáinak forrása, pláne azok után, hogy a szintén Tencent hátsó kertjében (egyelőre 40 százakékos tulajdonban) díszelgő Epic Games is kénytelen volt kivágni állományának 16 százalékát.

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)