Hirdetés

A Sony arra számít, hogy a PS5 eleinte kelendőbb lesz mint a PS4

|

A vállalat elnökének szavai alapján az új konzoljuk nagyot megy majd pályafutása elején.

Hirdetés

Hamarosan megérkezik az új konzolgeneráció, elrajtol az Xbox Series X/S és a PlayStation 5/Digital Edition is. Utóbbi november 19-én rajtol el hazánkban, magyar menüvel, a korábban már ismertetett hardveres specifikációkkal, és a DualSense képében egy vadonatúj kontrollerrel.

A masina játékok tekintetében sem panaszkodhat, a Sony Interactive Entertainment elnöke, Jim Ryan nemrég kijelentette, hogy a PS5 kezdő felhozatala a valaha volt legjobb, amellyel nehéz vitatkozni, amikor olyan címeket szerezhetünk be megjelenéskor, mint a Marvel's Spider-Man: Miles Morales, a Demon's Souls, a Sackboy: A Big Adventure, a Destruction AllStars és a The Pathless (a meghatározó PS4-es játékokat összefogó PlayStation Plus Collectionről nem is beszélve). 

Hirdetés

Jim Ryan nemrég a koreai N Sports-nak nyilatkozva azt is elárulta, hogy miben reménykednek a PlayStation 5 eladásai kapcsán: szerinte a Sony arra számít, hogy az első pénzügyi évben több konzolt fog értékesíteni, mint a PlayStation 4 esetében ugyanebben az időszakban. 

Ez nem kis kihívásnak tűnik, hiszen a PS4 esetében körülbelül 7 millió egység talált gazdára annak a pénzügyi évnek a végére, amikor megjelent, ráadásul a Bloomberg korábbi jelentése alapján úgy tűnt, hogy a Sony legalább 50 százalékkal kevesebb konzolt tud legyártatni a tervezettnél.

Ezt később maga a vállalat cáfolta, így abból kell kiindulnunk, hogy körülbelül 15 millió értékesíthető PS5 készül el 2021 márciusáig, vagyis az aktuális üzleti év végéig. Egyelőre biztos, hogy nem az érdeklődéssel van a probléma, mert a konzol például hazánkban hiánycikk, gyakorlatilag előrendelni már sehol sem lehet.

Az biztos, hogy az előrendelések alapján hatalmas az érdeklődés a Playtation 5 iránt, de hogy ez elég lesz-e a PS4 leverésére, azt csak március végén fogjuk megtudni. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)