Hirdetés

A Sony távozó elnöke elárulta, végül mennyi is fogyott a PlayStation 2-ből

|

Minden idők legkelendőbb konzoljából több fogyott, mint eddig tudtuk.

Hirdetés

A Sony Interactive Entertainment elnöke az utolsó napjait húzta az irodában, ugyanis április 1-től már Hiroki Totoki veszi át a helyét, véget vetve ezzel egy 30 éves karriernek. Jim Ryanről mindenkinek van véleménye, de az tagadhatatlan, hogy ennyi év munkája megérdemli a tiszeletet.

Az Official PlayStation Podcastban Ryan búcsúzóul elárult egy titkot.

Amikor az elnököt a 2000-es évekről kérdezték, akkor a következőt nyilatkozta:

"Azt kell mondjam, hogy egy szám jut az eszembe: 160 millió. Ennyi fogyott a PS2-ből. Magasra került a léc."

Hirdetés

Ez egy friss infó az eladási adatokat illetően, még ha nem is túl nagy a különbség a korábbról ismert számhoz képest. A Sony második konzoljának legutóbbi hivatalos eladási száma 155 millió volt, amit maga a cég közölt 2012-ben. Ekkor még gyártás alatt állt a gép, így az azt követő években elemzők és magazinok változó számokat tippeltek.

A lényeg persze maradt a régi: a PS2 a konzolok királya. A második helyezett egyébként a Nintendo DS 154,02 millió példánnyal, a harmadik pedig a még mindig feltörekvő Nintendo Switch 139,36 millióval. Meglátjuk, hogy a hibrid csodának sikerül-e majd utolérnie a Sony titánját.

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)