Hirdetés

A Take-Two feje nem izgul a pletykák miatt, kitart a fizikai játékok mellett

|

Még úgy is, hogy a vállalat bevételeinek 95%-a már a digitális eladásokból jön.

Hirdetés

Ha az ember egy akkora kiadó első embere, mint amilyen a GTA V, az NBA2K vagy épp a Farmville 3 mögött álló Take-Two, akkor érthető, ha kíváncsiak a véleményére a játékipar jövőjét illetően, hiszen mégiscsak elég jól ismeri a piacot. Strauss Zelnick szívesen nyilatkozik is a témában, nemrég azt is elmondta, hogy egyáltalán nincs baja azzal, hogy az Activision-Blizzard a Microsoft égisze alatt folytatja.

Az elmúlt hetekben rengeteg egymásnak ellentmondó pletyka kapott szárnyra az Xbox háza tájáról. Egyesek azt rebesgetik, hogy a Microsoft beelőzi a Sony-t a generációváltással, mások szerint egyáltalán nem is csinálnak már konzolt. Vagy ha csinálnak, akkor csak digitálisat, de egyébként is mindegy, mert a játékaik nem lesznek exkluzívak, és úgysem fog senki Xboxot venni.  Az amerikai IGN egyik újságírója ennek apropóján kapta mikrofonvégre Zelnicket, aki egyelőre nagyon higgadtan kezeli a dolgokat.

Hirdetés

A Take-Two még mindig lát potenciált a fizikai eladásokban, még úgy is, hogy az előző negyedévben a bevételeik 95%-a digitális oldalról érkezett, de nyilván épp nem adtak ki új játékot. Zelnick azt mondta:

Ott leszünk, ahol a vásárlók.

- célozva ezzel arra, hogy amíg van kereslet a lemezes játékok iránt, ők bizony nyomatni fogják őket. 

Nem kifejezetten költséges a fizikai disztribúció. Amíg az ember nem akar túl nagy raktárkészletet felhalmozni, nem túl drága a dolog, így hát nem is olyan nehéz a döntés. 30 éve még komoly dilemma volt amikor kazettákat kellett gyártani, amivel aztán semmit nem lehetett kezdeni. De ma berendel az ember egy lemezt, és 5 nap múlva ott van a boltok polcain.

Zelnick hozzátette, hogy bár egyértelműen előnyös számukra az Xbox és a PlayStation versengése, egyáltalán nem létszükség a konzolháború a piac egészséges működéséhez.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)