Hirdetés

A Ubisoft elnöke azzal indokolta a Skull and Bones magas árát, hogy ez már AAAA játék

|

A Skull and Bones végre tényleg megjelenés közeli állapotban van, viszont kemény árat kell majd fizetni a kalózkalandokért.

Hirdetés

A Skull and Bones teljes értékű szolgáltatás lesz, mindennel, ami ezzel jár. Találunk majd benne játékbeli üzletet, de nem maradhat ki a battle pass, a szezonális események és persze fizetős valuta sem. A Ubisoft a világ összes pénzét meg akarja termelni a kalózos mókával, és egyáltalán nem volt szívbajos, amikor meg kellett állapítania az árakat.

PC-n (az Epic Games Store-ban vagy a Ubisoft saját boltjában) 19 990 forintba kerül a sztenderd és 29 990-be a prémium kiadás, konzolos vizekre evezve viszont hirtelen minden sokkal drágább lesz - az alapváltozat 26 900 (Xbox Series X|S) vagy 26 990 forintért (PlayStation 5) lehet a miénk, míg a prémium csomagért 37 900 (XSX) vagy 40 990 (PS5) forintot gombolna le rólunk a kiadó.

Hirdetés

Olyan összegekről beszélünk, aminek láttán egy vén tengeri medvének is a homloka közepéig szaladna a szemöldöke, ezért aztán egy elemző rákérdezett a befektetőknek tartott beszámoló során, hogy miért kerül ennyibe a Skull and Bones. Az ár ugyanis "feltételezhetően korlátozhatja a játékostábor méretét", ami gyakorlatilag burkolt kritikája a pénzügyi modellnek.

Yves Guillemot, a Ubisoft ügyvezetője erre nemes egyszerűséggel azt válaszolta, hogy a Skull and Bonesért annyit kérnek el, amennyit ér.

"Látni fogja, hogy egy teljes értékű játékról van szó. Ez a játék hatalmas játék, és szerintünk az emberek látni fogják, mekkora és mennyire tartalmas is a Skull and Bones. Ténylegesen egy AAA, illetve egy AAAA játékról van szó, ami hosszú távon képes lesz megfelelni az elvárásoknak."

A legérdekesebb része ennek nem az, hogy Guillemot szerint a Skull and Bones prémium élmény. A Ubisoft CEO-ja nyilván nem fogja leszólni a saját terméküket, amin hosszú hosszú évek óta dolgoznak. Inkább az az izgalmas, hogy nemcsak hétköznapi vásárlóknak szúrt szemet az árcédula.

Meglátjuk, hogy Guillemot stratégiája mennyire jön be, amikor a játék megjelenik majd február 16-án. Addig is egyébként mindenki ingyen kipróbálhatja a kalózmókát az éppen folyó nyílt bétának köszönhetően.

A GS már a TikTokon is vár

Hírek, érdekességek, tippek, ajánlók, unboxing, hardveres videók, minden, ami 1-2 percbe belefér. Kövess minket TikTokon is!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)