Hirdetés

A Valve így veszi fel a harcot az árfolyamok ingadozásait kihasználó vásárlókkal

|

De a végső döntést nem a Steam, hanem a fejlesztőcsapatok hozzák meg.

Hirdetés

A Redditen hívták fel rá a figyelmet, miszerint az árképzési politikájának megváltoztatott szövegében a Valve kijelentette, hogy rendszeresebben frissíti majd az árazással kapcsolatos javaslatait. A döntés mögött egyrészt az állhat, hogy a Valve így próbálja megakadályozni, hogy a játékosok kihasználják a valutaárfolyamok ingadozását, másrészt ez a globális piac helyzetére adott válasz is egyben.

Az ajánlás nem véletlen: bár a fejlesztők a Steamen minden pénznemben maguk szabják meg az áraikat, de az ideális árak felkutatása és meghatározása több tucat különböző valutában komoly kihívást jelenthet, ezért a platform a játékaikat rajta keresztül értékesítő ügyfelek segítségére sietett. A szolgáltatás részeként különböző pénznemekre vonatkozó ajánlásokat kínál, bármilyen kiinduló összeget is választ a csapat. 

Hirdetés

Ám a Valve nemcsak egyszerűen a devizaárfolyamokhoz köti az árakat, hanem az árjavaslatok kidolgozása érdekében mélyebben belemegy abba, hogy a játékosok mit fizetnek a termékekért és szolgáltatásokért az életükben. Ez olyan mérőszámokat foglal magában, mint a vásárlóerő-paritás és a fogyasztói árindexek, amik segítenek az árak és a költségek széles körű összehasonlításában egy csomó különböző gazdasági ágazatban, a szórakoztatóipari vásárlásokkal is részletesen foglalkoznak.

"Mindezek a tényezők arra ösztönöztek minket, hogy sokkal rendszeresebben frissítsük ezeket az árjavaslatokat, hogy lépést tartsunk a gazdasági változásokkal. Sok fejlesztő úgy dönt, hogy figyelmen kívül hagyja az ajánlásainkat, és saját maga határozza meg az árakat az egyes pénznemekben, és ez így van rendjén. Reméljük azonban, hogy az ajánlások hasznos támpontot jelentenek azon fejlesztők számára, akiknek nincs idejük vagy kedvük arra, hogy saját maguk kutassák fel az egyes valuták árazását."

- áll a Valve magyarázatában.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Tehát figyelni fogják a valutákat és a költési szokásokat, majd javasolnak, de a végső szó mindig a fejlesztőcsapatoké lesz. Vagyis ha valaki megpróbálja megkerülni a saját régióját és kedvezőbb árfolyamot keresve spórolni, azt nem feltétlenül fogják megbüntetni érte, ezzel a frissített irányelvvel azonban sokkal nehezebb lesz ezt megtenni. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)