Hirdetés

A Volition után most a Borderlands játékok fejlesztői kerülhetnek bajba

|

Állítólag a Gearboxtól is szabadulni készül az Embracer Group.

Hirdetés

Egy kicsit elszámolta magát a közelmúltban a felvásárlásokról ismert Embracer Group (ami egyébként korábban a magyar Digic Picturest és a Zen Studiost is bekebelezte), ugyanis miután egy jelentős mértékű szaúd-arábiai tőkebevonás meghiúsult, a cég kénytelen volt leépítéseket eszközölni több stúdiójánál, és teljes egészében feloszlatni a Volition csapatát, akiknek a Red Faction és Saints Row szériákat köszönhetjük.

Reuters most arról ír, hogy a következő lépés a Gearbox Software eladása lehet, és már vannak is érdeklődők.

Hirdetés

A Gearbox alapvetően a Borderlands szériával foglalkozott a közelmúltban (és közben olyan franchise-okon ül, mint a Brothers in Arms vagy a Duke Nukem), illetve a Homeworld 3 megjelenését támogatja, de az Embracer ebbe olvasztotta bele a Perfect World Entertainmentet, a Lost Boys Interactive-ot, a 3D modellezéssel foglalkozó Captured Dimensionst és az Eidos Shanghait is. A Remnant 2 szintén a cég kiadói közreműködésével debütálhatott idén.

Nem tudni még, ki pályázik a Gearboxra, és a jelentést az Embracer sem kommentálta. Nem teljesen biztos, hogy a csoport megszabadul a Gearboxtól, de fontolgatják, és ha valaki olyan ajánlatot tesz, meglépik.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)