Hirdetés

A Call of Duty az elmúlt tíz év legkelendőbb konzolos sorozata

|

Legalábbis az Egyesült Államokban mindenképpen, az NPG Group legújabb adatai szerint.

Hirdetés

A hardcore játékosok körében kétségtelen, hogy a Call of Duty az egyik legmegosztóbb franchise, amit csak találhatunk, viszont mindemellett a szélesebb, mainstream közönség már hosszú évek óta úgy tolja bele a pénzt, mintha nem tudná, hogy jövőre is lesz egy új rész. Az NPD Group most közzétett egy statisztikát, amelyből kiderül, hogy a Call of Duty tavaly is elnyerte a legsikeresebb konzolos franchise díját, ami azt jelenti, hogy már kereken 10 éve magáénak tudhatja ezt az előkelő címet.

Hirdetés

Az Activision ki is adott egy blogbejegyzést, amelyben megköszönik a rajongóik kitartását a hosszú múltra visszatekintő franchise mellett:

"Megtisztelő volt a számunkra az elmúlt 10 évben látni, ahogy összejön a közösség. Hihetetlen pillanatoknak lehettünk szemtanúi, legyen szó lenyűgöző bejátszásokról vagy egyszerűen vicces momentumokról. Büszkék vagyunk arra, hogy a leglelkesebb közösséget szolgálhatjuk ki."

Bár a sorozat maga a 2000-es évek elején indult útjára, egyértelműen a 2009-es Modern Warfare 2 volt az a rész, amelyen keresztül a mainstream köztudatba is bejutott az azóta is rendületlenül hódító franchise. Persze minden megosztja a közönséget, ami ennyire népszerű és ezen valószínűleg az Activision mennyiségre és könnyen bezsákolható pénzre fókuszáló üzleti modellje sem segített, azért mindenképpen érdekes a széria olyan szempontból, hogy jól tükrözi az ipar változásait: míg az első epizódokat még a moziszerű pillanatok definiálták, manapság már annyira a multiplayeren van a hangsúly, hogy a legutóbbi részben már nincs is egyjátékos kampány.

Lehetetlen lenne megjósolni, hogy mikor fog végül kipukkadni a Call of Duty lufija, de mi rettentően kíváncsiak vagyunk, hogy hol lesz a sorozat mondjuk öt, vagy akár még tíz év múlva. Ti mit gondoltok? Mi vár erre a névre?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)