Hirdetés

Akkorát estek a Warhammer 40,000: Space Marine 2 kiadójának bevételei, hogy jobb ötlet híján nevet vált

|

A Focus Home Interactive és a Focus Entertainment után új névvel próbál szerencsét a francia cég.

Hirdetés

Meglehetősen rosszul alakult a legutóbbi, 2023. december 31-én zárult negyedév a Focus Entertainment számára, ugyanis 43 százalékkal zuhantak a bevételei az előző év azonos időszakához képest. A céges beszámoló alapján a 43,4 millió eurós forgalom nagyobbik részét, 29,5 millió eurót korábbi megjelenések (leginkább az A Plague Tale: Requiem, az Atomic Heart, az Insurgency: Sandstorm és a SnowRunner) hoztak össze, ez a szegmens masszív, 45 százalékos növekedést produkált.

Egyébként a kiadó nem mulasztott el rámutatni arra a tényre, hogy a drámai visszaesés összefüggésben áll azzal a ténnyel, hogy míg a kérdéses negyedévben csak a My Time at Sandrock jelent meg, addig egy évvel korábban pont az imént említett A Plague Tale: Requiem és az Evil West pörgette fel a kassza csörgését.

A fentieken túl az is beszédes adat, és sokat elárul arról, hogy hol tart most és milyen irányba halad a játékipar, hogy az eladások 84 százalékát a digitális partnerek platformjain (Steam, Epic Games Store, GOG, PlayStation, Xbox, Nintendo) realizálta a cég, az egyébként európai viszonylatban nagynak számító francia piacon pedig csupán a játékok 5 százaléka ment el.

Végezetül az is kiderült még a pénzügyi jelentésből, hogy április 1-jei hatállyal a korábban Focus Home Interactive-nak hívott Focus Entertainment újfent nevet vált, és PulluP Entertainmentként folytatja. Ez egyébként palindrom, vagyis a PulluP-ot visszafelé olvasva is ugyanazt kapjuk.

Hirdetés

Az új céges struktúra három divízióból áll majd; a kiadásra fókuszáló Focus Entertainment Publishingből, a Dotemuból és a retrójátékokra specializálódott The Arcade Crew-ból, valamint a cég saját fejlesztőstúdióiból (BlackMill Games, Carpool Studio, Deck13, Douze Dixiemes, Dovetail Games, Leikir Studio, Streumon, Twelve Tenths).

Ami ezt az évet illeti, a Focus/PulluP következő megjelenése a február 13-án esedékes Banishers: Ghosts of New Eden című akció-szerepjáték lesz, amit március 5-én az Expeditions: A MudRunner Game követ, a Warhammer 40,000: Space Marine 2 a dolgok jelen állása szerint szeptember 9-én debütál, míg a John Carpenter's Toxic Commando egyelőre premierdátum nélkül áll, és nem kizárt, hogy átcsúszik 2025-re.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)