Hirdetés

Apogee Entertainmentként tér vissza a '90-es évek egyik fontos vállalata

|

A cég anno Apogee Software-ként segítette a Duke Nukem sorozat, a Max Payne és számos klasszikus sikerét.

Hirdetés

Aki játszott valaha Duke Nukem játékkal (a Foreveren kívül), annak bizonyára ismerős az Apogee Software neve, de a cég nem csak emiatt ismert: nekik köszönhető például az is, hogy elterjedt a '90-es években népszerű shareware terjesztési modell. Az eredeti Apogee-t 1996-ban keresztelték át 3D Realmsre, a logó és a név jogai pedig 2008-ban szálltak át Terry Nagyra, aki Apogee Software, LLC néven alapított új céget, mely a retro Ion Fury, valamint a 2013-as Rise of the Triad kiadásában segített, és annak Remasterét jelentette be tavaly szeptemberben.

Hirdetés

Ma azonban az eredeti alapító, Scott Miller bejelentette, hogy Naggyal szövetkezve a céget Apogee Entertainmentre keresztelik át, és független fejlesztőknek kívánnak segíteni, hogy elindulhassanak a videojátékok világában. Egy túlélő platformert már bejelentettek: ez lesz a Residual, amit az OrangePixel fejleszt.

Meglátjuk, mi lesz ebből az egészből, de jó indie játékokat mindig szívesen látunk, és örülünk, ha tapasztalt szakemberek adnak nekik kezdőlökést. Az már önmagában öröm, hogy a bejelentést Jon St John, Duke szinkronhangja szálította.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)