Hirdetés

Az Activision Blizzard felvásárlását akadályozná meg két részvényes

|

Az egyik ok, hogy a Microsoft és a Call of Duty kiadója között létrejövő üzlettel Bobby Kotick, illetve a sokat kritizált cégvezetés járna jól.

Hirdetés

Egy álmos januári kedden azzal lepett meg bennünket a Microsoft, hogy felvásárolja az Activision Blizzardot a legnagyobb független kiadó alá tartozó stúdiókkal és franchise-okkal egyetemben. A közel 70 milliárd dolláros akvizíciót azonban még jóvá kell hagyniuk a szabályozó szerveknek, és persze az is benne van ilyenkor a pakliban, hogy egyes részvényesek megpróbálják elgáncsolni az érdekeikkel ellentétes üzletet.

Most pontosan ez történik, ugyanis mindössze egyetlen nap eltéréssel két részvényes is keresetet nyújtott be a bíróságon arra hivatkozva, hogy a folyamatban lévő felvásárlás több szempontból sem tisztességes.

Hirdetés

Kyle Watson ügyvédei úgy érvelnek, hogy az Activision Blizzard vezetői jelentős és azonnali előnyökért cserébe bólintottak rá a Microsoft ajánlatára, miközben az nem szolgálja sem a cég, sem pedig Watson és a többi részvényes érdekeit. Emellett azt is kifogásolják, hogy a kiadó által az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet részére szolgáltatott adatok hiányosak, és nem alkalmasak arra, hogy értelmes, tájékozott és racionális döntés szülessen a tervezett akvizíció támogatásáról vagy ellenzéséről. A keresetben az is olvasható, hogy az igazgatótanácsnak nem sikerült egy független bizottságot felállítania az ügyben semmilyen formában sem érdekelt igazgatókból, hogy azok bonyolítsák le az eladást.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Kevéssel Watson után egy másik részvényes is a bírósághoz fordult, Shiva Stein lényegében ugyanazokat a kifogásokat fogalmazza meg. Róla viszont tudni kell, hogy rendszeresen bombázza keresetekkel a bíróságokat, 2018 és 2020 között például 124 alkalommal, de ezek felét utóbb magától visszavonta.

Az Activision szóvivője természetesen visszautasította az iménti vádakat, és közölte, hogy rövidesen a bíróság elé tárják saját álláspontjukat.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)