Hirdetés

Az amerikai versenyhivatal új módon támadja az Activision Blizzard felvásárlását

|

Az FTC attól fél, hogy az Activision Blizzard és a Microsoft elsietik az üzletet.

Hirdetés

Amilyen fordulatos ügy kerekedett az Activision Blizzard Microsoft általi felvásárlásából, biztosak vagyunk benne, hogy előbb-utóbb valaki sorozatot vagy filmet fog róla készíteni. Addig viszont még le kellene záródnia az egyre tovább húzódó folyamatnak, amelyet két ország versenyhivatala akadályoz még: az Egyesült Királyságé és Egyesült Államoké. Az EU nemrég hagyta jóvá a bizniszt, és azzal a lendülettel bele is rúgott kicsit a britekbe, rávilágítva, hogy érthetetlen az ellenállásuk. 

A redmondiak természetesen nem nyugodtak ebbe bele, nagyon elkötelezettek az üzlet nyélbe ütése kapcsán, akár még addig is hajlandó elmenni a két vállalat, hogy megkerülik a brit piacot

Hirdetés

A brit versenyhatósággal, a CMA-val (Competition and Markets Authority) tehát van még egy lebokszolandó meccse a Microsoftnak és az Activision Blizzardnak, eközben pedig az amerikai szervezet, az FTC (Federal Trade Commission, Szövetségi Kereskedelmi Bizottság) is támadásba lendült. A The Verge jelentése szerint az FTC két korlátozó végzésre is nyújtott be kérelmet a szövetségi bíróságnál, amikkel azt szeretné elérni, hogy a felek ne zárhassák le az üzletet bármikor.

A szervezet ugyanis a sajtóhírek alapján attól tart, hogy a Microsoft és az Activision Blizzard nem várják meg a peres eljárások lezárulását és a felvásárlással kapcsolatos fenntartásaik eloszlatását, hanem lezárják az üzletet. Brad Smith, a Microsoft elnöke a Twitteren üdvözölte az FTC lépését, mivel ez szerinte felgyorsítja a döntéshozói folyamatot, ami mindenkinek előnyös, ők pedig bíznak az ügyükben. Az Activision Blizzardot vezető Bobby Kotick is hasonló állásponton van a munkatársaknak küldött e-mail alapján, szerinte ez felgyorsítja a jogi eljárást. 

A CMA a július 24-i héten fogja meghallgatni a Microsoft fellebbezését, az FTC-vel pedig augusztus 2-ára van kitűzve egy meghallgatás az akvizícióval kapcsolatban. 

A GS már a TikTokon is vár

Hírek, érdekességek, tippek, ajánlók, unboxing, hardveres videók, minden, ami 1-2 percbe belefér. Kövess minket TikTokon is!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)