Hirdetés

Az Apple teljesen kitiltaná az Epic Gamest iOS-ről és MacOS-ről, drasztikus lépések jöhetnek

|

Ha az Apple tényleg megvonja az Epictől az összes hozzáférést a fejlesztői készletekhez, akkor iOS-en és MacOS-en is elfelejthetjük az Unreal Engine-t használó játékokat.

Hirdetés

Az Apple szintet lépett a Fortnite mikrotranzakciói miatt kirobbant háborúban: immár nem csak magát a játékot tartják távol az App Store-tól, hanem az Epic Games fejlesztőinek összes hozzáférését is véglegesen meg akarják vonni a platformuktól, illetve az iOS és Mac fejlesztői készletektől is elzárnák őket. Az Epic szerit ez gyakorlatilag megnyomorítaná az Unreal Engine-t.

Hirdetés

A múlt hét vége felé indult el az Epic Games és az Apple (illetve a Google) totális háborúja. A mobilos keretrendszerek tulajdonosai 30%-os részesedést zsebelnek be minden App Store-ban és Play Store-ban történt vásárlás után, a hivatalos narratíva szerint pedig az Epicnek ebből lett elege. Saját szakállára kezdett el tevékenykedni, és a követlenül a Fortnite-on belül árulta kedvezményes áron a játékbéli érméket. Erre válaszul az Apple és a Google is törölte a játékot saját piacteréről, mire az Epic mindkét cég ellen pert indított. Ennek a csatározásnak a legújabb felvonása lehet most az Apple drasztikus lépése. 

Az Epic Games illetékesei elmondták, hogy ha az Apple megszünteti az Epic fejlesztői profilját, és megvonja hozzáférésüket a fejlesztői készletektől, akkor ez nem csak azt jelent, hogy többé egyáltalán nem érkeznek frissítések a Fortnite-hoz iOS-en és MacOS-en, hanem bizony ezeknek a platformoknak a támogatása kollektíve megszűnik az Unreal Engine esetében. Az Epic Unreal motorja pedig értelemszerűen temérdek játékot hajt meg, nem csak a most problémássá vált Fortnite-ot. Sőt, nem csak játékokat, az Unreal Engine-t filmek, sőt egészségügyi programok is használják.

Az Apple augusztus 28-án szeretné életbe léptetni a szóban forgó, meglehetősen kemény szankciókat, míg az Epic Games azonnali jogsegélyért folyamodott a bírósághoz, hogy meg tudja akadályozni ezt. Ha az almás cég tényleg meglépi a most tervezett büntetéseket, akkor annak beláthatatlan következményei lesznek. Nem csak iOS-ről tűnik el az összes Unreal Engine-t használó app, hanem Macen is elfelejthetünk egy csomó PC-s játékot.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)