Hirdetés

Az EA fejese elmondta, mit gondol az Activision Blizzard felvásárlásáról

|

Andrew Wilson teljesen hangnemben nyilatkozott a Microsoft nagybevásárlásáról, mint néhány hónapja.

Hirdetés

Több mint egy éven át tartó huzavona után a Microsoftnak a világ összes aggódó versenyhatóságát sikerült meggyőznie, hogy az Activision-Blizzard felvásárlása remek dolog, vagy legalábbis nem fog ártani a piacnak és a játékosoknak, így a World of Warcraft, a Diablo, a Call of Duty és még megannyi fontos IP felett diszponáló vállalat immáron hivatalosan is az Xbox táborát erősíti.

Az üzletről természetesen az iparági versenytársaknak is megvan a véleményük, akik közül ezúttal az Electronic Arts élén álló Andrew Wilson fejtette ki, hogy mit gondol az akvizícióról, látványos hátraarcot mutatva a korábbi nyilatkozatához képest.

Hirdetés

A vezérigazgató még a cég májusi pénzügyi beszámolóján beszélt arról, hogy erős címekre és nagy tehetségekre építenek, ezért teljesen lényegtelen számukra, hogy a Microsoftnak végül sikerül-e bekebeleznie az Activision Blizzardot. Nemrég viszont a CNBC-nek nyilatkozva egy jóval optimistább hangot ütött meg, és már a fejlemény előnyeit emelte ki:

"Szerintem a Microsoft-Activision [felvásárlás] egy nagyszerű dolog. Ez azt jelenti, hogy a világ egyik legnagyobb vállalata továbbra is befektet az iparágunkba, hogy idővel segítse annak növekedését."

- mondta Wilson, amihez azt is hozzátette, hogy az EA "aránytalanul sokat" profitálhat az akvizícióból, mivel egyike az utolsó nagyobb, független vállalatoknak a piacon, ebbéli minőségében pedig világklasszis IP-knek és több mint 700 milliós közönségnek örvendhet.

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

Itt érdemes megjegyezni, hogy korábban voltak arra utaló pletykák, hogy az Electronic Arts szívesen felvásároltatná magát valakivel, olyan lehetséges vevőkkel tárgyalva, mint az Amazon, a Disney vagy az NBCUniversal. Most azonban Wilson inkább azt emelte ki, hogy ha adódnak olyan lehetőségek, amelyekben ők kerülnek a felvásárló szerepébe, meg fogják vizsgálni azokat.

"Ahol ezzel egy új IP-re, új csapatokra vagy új technológiákra tehetünk szert, vagy növelheti a képességünket, hogy emeljük a hálózatunkban lévő emberek számát és növeljük a hálózatunkban való elkötelezettségüket."

- fejtegette a CEO, hogy mikor tartaná érdemesnek kinyitni a pénztárcát. Hogy sor kerül-e ilyen akvizíciókra, azt majd a jövő dönti el, ahogyan az sincs kizárva, hogy végül mégis beúszik a képbe egy nagyobb hal, aki néhány milliárd dollár kicsengetésével véget vet az Electronic Arts függetlenségének. Addig is pedig a vállalat megy tovább a saját útján, hiszen Wilsonék a nyáron hajtottak végre egy jelentős átszervezést, amelynek keretében szétválasztották az EA Games és az EA Sports divíziókat, most pedig Disney-szerű franchise-építésben gondolkodik a vezetőség.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)