Hirdetés

Az EA új stúdiókat vásárolna, de a Warner Bros. megszerzéséről hallgatnak

|

A kiadó már jó pár fejlesztőcsapattal bővítette a repertoárját az évek során, de úgy néz ki, hogy a Batmanért és a Mortal Kombatért felelős stúdió kapcsán nem akarnak nyíltan beszélni.

Hirdetés

Belsős iparági források azt állítják, hogy "eladó" cédula fityeg a Warner Bors. Interactive Entertainment stúdión, mely olyan címek tető alá hozásáért felelős, mint a Mortal Kombat széria, a Middle-earth: Shadow of Mordor és folytatása, vagy éppen a Batman: Arkham sorozat. Már többen is bejelentkeztek a vásárlásra - közülük a Microsoft tűnik jó befutónak -, de az Electronic Arts gyanúsan hallgat az ügyben.

Hirdetés

Az EA már-már elapadhatatlan pénzügyi forrásokkal rendelkezik, hiszen a sportjátékok évről-évre stabil bevételt biztosítanak számukra, nem is beszélve az olyan hirtelen sikereikről, mint a Star Wars Jedi: Fallen Order. A cég pénzügyi vezetője, Blake Jorgensen elmondta, kevés olyan alkalom van, amikor elkerüli a figyelmüket, hogy az iparág valamelyik szereplője szabad préda:

"Nagyon ritka, hogy nem kapunk alkalmat arra, hogy megnézzünk valamit, ami eladóvá válik. Elképzelheted... az emberek minket hívnak, ha arra gondolnak, hogy eladnák a stúdiójukat. Emiatt általában mindent alkalmunk van megtekinteni."

Elmondta, hogy ilyen módon került a hozzájuk a Respawn Entertainment is, akik a Titanfall játékok után az ő berkeiken belül csinálták meg az Apex Legendset és a Star Wars Jedi: Fallen Ordert. Mindezekről egy befektetői hívásban esett szó, azonban meglepő módon a játékipar jelenlegi legnagyobb felvásárlási lehetőségét nem említette a pénzügyi fejes. 

A Warner Bros. Interactive Entertainment múlt hónapban vált eladóvá, és noha a pletykák szerint az EA is szemezgetett vele, jelenleg nem hallunk semmit arról, hogy tervezik-e a felvásárlást, és ha nem, akkor miért határolódtak el az üzlettől. Noha az EA jelenleg a Star Wars franchise-on keresztül szerződésben áll a Disney-vel, mely a Warner legnagyobb konkurense, azonban egy kihagyhatatlan lehetőségre valószínűleg ennek ellenére lecsapna a kiadó. Remélhetőleg hamarosan többet tudunk majd a számunkra igen kedves játékok jövőjét illetően.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)