Hirdetés

Az EA varázslós FPS-e 125 millió dolláros tévedés volt a fejlesztője szerint

|

Egy nagyobb jelentés részeként kiderült, hogy mennyibe került az Immortals of Aveum fejlesztése, és mi lett az árának következménye.

Hirdetés

Az Immortals of Aveum 2023 augusztusán érkezett és bár gyönyörű látványvilágot és pár érdekes ötletet hozott, összességében feledhető nyári kalandnak bizonyult. A játékipar jelenlegi állapotát több tényezőnek is betudhatjuk, ezeket pedig az amerikai IGN egy hosszas cikkben elemezte. A legrosszabb azonban nem a befektetők kapzsisága vagy a koronavírus-járvány alatt kezelhetetlenre növekedett csapatok ténye, hanem az, hogy léteznek olyan projektek, amiket egyszerűen csak nem akar befogadni a piac.

Az Immortals of Aveum ilyen játék volt. A fejlesztők egy új, minőségi, single-player kalandot kívántak leszállítani, amit etikus körülmények között, túlóra nélkül otthonról dolgozó, rendesen megfizetett fejlesztők raktak össze. A végeredmény mégis siralmas lett, ami a bevételeket illeti.

Hirdetés

Ezekről a körülményekről egy nevét nem vállaló, korábbi fejlesztő mesélt az IGN-nek, aki elárulta, hogy a fejlesztés 85 millió dollárba került, amire az EA még rápakolt további 40 millió marketinggel a terjesztéssel járó kiadások fedezésére.

"Komoly tehetségek dolgoztak a csapatban, de megpróbálni eladni egy egyjátékos AAA lövöldét a mai piacon borzalmas ötlet, pláne, hogy új IP-ról van szó, amit Unreal Engine 5-tel fejlesztettünk. A vége egy túlbonyolított, repetitív kampány lett, ami ráadásul túl hosszú volt."

Az Immortals of Aveum jelenleg 72 ponton áll az OpenCritic oldalán, így nem mondható, hogy rossz játék lenne. A gond az, hogy a mostani piacon egyszerűen nem tud megélni.

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)