Hirdetés

Az EA vezérigazgatója megígérte, nem teszik tönkre a Codemasters csapatát

|

Andrew Wilson interjúban beszélt a Codemastershez kötődő terveikről.

Hirdetés

A Bethesda és az Xbox összeolvadása ugyan nagyobb hatással van a videójáték-iparra, mint a Codemasters felvásárlása, azért utóbbi is komoly visszhangot keltet az év elején a játékos berkekben. Az eddig szabadon működő fejlesztőcsapatot az EA vásárolta fel 1,2 milliárd dollárért.

Az első EA által kiadott játék a F1 2021 lesz, mely megjelenése már közel van, a pesszimista hangok pedig egyre jobban terjednek az interneten. Sokan amiatt aggódnak, hogy a Codemasters kreativitása elvész a vezetőség esetleges rossz döntései miatt. Ezeket a félelmeket akarta enyhíteni az EA vezérigazgatója, Andrew Wilson, egy interjúban.

Hirdetés

Elmondása szerint nagyon fontos nekik a Codemasters, az alájuk tartozó csapatok és a hozzájuk köthető jogok, így semmiképpen sem szeretnék, hogy egy másik "EA fejlesztőcsapatként" gondoljanak rájuk az emberek.

Wilson, akit gyakran a loot boxok kitalálójaként is azonosítunk, hangsúlyozta, a Codemasters, hasonlóan a Respawn csapatához, minden támogatást megkap majd a jövőben és nem terveznek kreatív szinten semmilyen döntésükbe beleszólni.

Ezek az ígéretek ugyan nagyon kecsegtetően hangzanak, hiszen a Codemasters abból csak profitálhat, ha több pénz van a fejlesztésre, az EA azonban már többször megmutatta, hogy milyen kegyetlenül tud elbánni egyes fejlesztőkkel, ha valami nem úgy történt, ahogy ők azt elvárták volna.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)