Hirdetés

Az egekbe szöktek a Disney részvényei, új rekord született

|

Úgy tűnik, hogy a növekedés mögött a streamingre vonatkozó bejelentések állnak.

Hirdetés

Nemrég rengeteg friss tartalmat jelentett be a Disney, amivel több rajongótábort is igyekeznek megszólítani, hiszen bővülni fog a Star Wars univerzuma és az MCU is, de vadonatúj animációs alkotásokra is számíthatunk. Ráadásul az új tartalmakkal együtt a vállalat még nagyobb hangsúlyt szeretne fektetni a streaming szolgáltatására is, ez pedig a jelek szerint a befektetők tetszését is elnyerte.

A bejelentéseket követően, december 11-én 13,6%-kal növekedtek a Disney részvényei, és a 175,72 dolláros ár új rekordot állított be, de a vállalat a piaci kapitalizációjára sem panaszkodhat, az ugyanis kicsivel több mint 318 milliárd dollárra emelkedett.

Hirdetés

A streamingre való fókuszálás tehát a jelek szerint jót tett a részvényeknek, és az óriásvállalat valóban elhivatottnak tűnik a témát illetően, ugyanis az elkövetkező években rengeteg pénzt kíván beleölni a különféle platformokba, és ezzel együtt nagyon sok előfizetőre is számít.

Ha sikerül megvalósítani a terveket, akkor elképesztő bevételeket hozhat a jövőben az, hogy közvetlenül jutnak el az új tartalmak a nézőkhöz a streamingen keresztül, és ez lehet a Disney legnagyobb üzletága a későbbiekben. Persze azért a Disney nem kíván beleölni mindent ebbe a dologba, így azért még a mozikban is láthatjuk majd bizonyos filmjeit. Egyébként a tervek szerint hamarosan drágulni fog a Disney+, így az USA-ban 1 dollárral, Európában pedig 2 euróval kell majd többet fizetni érte, de ez valószínűleg nem tántorítja el a rajongókat.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)