Hirdetés

Az egykori Disney igazgató elárulta, melyik cég megvételét tartja a legjobb üzleti döntésének

|

Számtalan sikert köszönhet Bob Igernek a vállalat, ez is egy volt közülük.

Hirdetés

Az elmúlt évtizedekben hatalmas vállalattá nőtt a The Walt Disney Company, ami a teljesség igénye nélkül olyan márkákkal és leányvállalatokkal rendelkezik, mint a Lucasfilm (és ez által a Star Wars IP), a Marvel vagy épp a 20th Century Fox.

A Disney tavaly búcsúzott CEO-ja, Bob Iger egy, a CNBC-nek adott interjúban mesélt mesélt a vezetői szerepben eltöltött idejéről, és arról, hogy mit élt meg legnagyobb sikerének a vállalat élén. Nos, nem az előbb felsorolt óriások bekebelezését.

Hirdetés

Az interjúban a volt vezető elárulta, a legjobb döntésének a Pixar felvásárlását gondolja, ami egyben az első ilyen üzlete is volt a Disney élén. Annak idején többségben voltak a kritikus hangok az üzlettel kapcsolatban, Bob Iger azonban biztos volt benne, hogy a két cég együttműködéséből fantasztikus dolgok sülhetnek majd ki.

"Büszke vagyok a meghozott döntéseim nagy részére és a felvásárlásokra, közülük is leginkább a Pixarra, hiszen ez volt az első. Ez indított el minket azon az úton, amit kitűztem célként a vállalatnak a történetmesélés szintjén. Mindennél jobban jelezni szerettem volna a Disney-nél az embereknek, hogy új nap virradt, hogy mostantól nyitottabbak vagyunk a terjedésre és a partneri együttműködésekre."

A Disney 7,4 milliárd dollárért vásárolta meg 2005-ben a Pixart, akik például a Toy Story IP-t is magukénak tudhatják. A cég nagyságát jelzi, hogy 20 évnyi legjobb animáció kategóriában a Pixar 10 alkalommal hódította el az Oscar-díjat.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Ugyan az elmúlt években kicsit döcög a Pixar szekere, az idén érkező Lightyear című filmtől sokat várnak a készítők, ami Buzz Lightyearrel foglalkozik majd (a karakterrel, nem a játékkal).

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)