Hirdetés

Az Electronic Arts vezetője reagált a cég felvásárlását illető pletykákra

|

Hónapok óta téma, hogy az EA is elveszítheti az önállóságát.

Hirdetés

Az utóbbi évek lendületes tőkekoncentrációt hozott a játékiparban, így kiadók és fejlesztők sora került új tulajdonoshoz, vagy áll éppen felvásárlás alatt. Az eddigi legnagyobb szabású üzlet az Activision Blizzard Microsoft általi bekebelezése, amely most épp a versenyhatósági vizsgálatoknál tart, és ha sikerrel jár, akkor 68,7 milliárd dollárért veszítheti el az önállóságát a CoD és a Warcraft-szériák tulajdonosa.

A Puck májusi jelentése viszont egy másik szenzációs deal lehetőségét is felvillantotta: a portál akkor arról írt, hogy az Electronic Arts is nagyon szeretné felvásároltatni magát, melynek érdekében olyan szereplőkkel tárgyalt, mint az Apple, az Amazon, a Disney és az NBCUniversal. A játékipari óriás akkor nem reagált a pletykákra, a vállalat nemrég lezajlott első negyedéves pénzügyi jelentésén viszont maga a vezérigazgató, a fizetése nagy részét elvesztő Andrew Wilson szólalt meg a témában.

A CEO egy kérdésre válaszolva úgy fogalmazott, hogy önálló vállalatként nem is lehetnének erősebb pozícióban, amiből arra következtethetnénk, hogy a Puck jelentésével ellentétben az EA nem akar mindenáron egy nagyobb hal szájába rohanni.

Hirdetés

Wilson ugyanakkor a következőképp folytatta:

"A célunk mindig az, hogy gondoskodjunk az embereinkről, a játékosainkról és a részvényeseinkről. Ha valaha is lesz mód arra, hogy ezt másképp tegyük, mint ahogyan ma tesszük, természetesen nyitottnak kell lennem erre, de ma azt mondhatom, hogy nagyon-nagyon magabiztosnak és izgatottnak érezzük magunkat a jövőnket illetően."

Magyarán egyáltalán nincs zárva az a bizonyos ajtó, a vezérigazgató abszolút nyitott a megfelelő ajánlatra. Ám ahogy arra az amerikai IGN is rámutatott, Wilson válasza lényegében ugyanaz, mint a szintén felvásárlási pletykákba keveredett Ubisoft és a Take-Two vezetőié: erős, független cég vagyunk, de ha ezt diktálja az üzlet, bármi megtörténhet. Ez a nem sokat mondó panel igazából azt szolgálja, hogy a fejesek semmilyen forgatókönyv esetén se keveredjenek ellenmondásba önmagukkal.

Ami viszont a konkrétabb dolgokat illeti, az EA valóban remek negyedévet zárt, melynek 1,78 milliárd dolláros bevétele 1,55 milliárd dollárral múlta felül az előző év azonos időszakáét. Az üzlet szekerét - nyilván -  a live service szolgáltatások tolták, amelyekből már a vállalat bevételeinek 70%-a származott az elmúlt 12 hónapban.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)