Hirdetés

Az Embracer Group bezárja a TimeSplitters stúdióját

|

Ha valaki számolja, hány napja nem volt iparági leépítésről szóló hír, annak most sajnon nulláznia kell a számlálót.

Hirdetés

Egy ideje már sejtettük, hogy befellegzett a Free Radical Design srácainak. Sajnos 20 nappal ezelőtt, az Embracer Group (a stúdió tulajdonosa) felülvizsgálata után elkezdték pedzegetni, hogy bezárják a stúdiót, és most gyakorlatilag hivatalossá vált a dolog. A VGC jelentése szerint a cég elnöke, Lars Wingefors küldött egy e-mailt a kollégáknak ezzel a meglehetősen baljós üzenettel.

"Ahogy haladunk a konzultációs folyamattal, és szembenézünk a Free Radical Design potenciális, 2023. december 11-én esedékes bezárásával, szeretném kifejezni hálámat az általatok mutatott elkötelezettségért, amivel a munkátokat végeztétek és még mindig végzitek."

Hirdetés

A "potenciális" szó csak azért merült fel, mert ha valaki a kitűzött dátumig esetleg megvásárolná a stúdiót, akkor megússzák a dolgot. Egyébiránt a zárás gyakorlatilag már biztos. Ezzel (egy 2022-es adat szerint) 50+ játékipari dolgozó fog munkanélkülivé válni a közeljövőben.

Ezen a ponton mi már csak abban reménykedünk, hogy így az év végéhez közeledve talán több csapatot már nem építenek le 2023-ban, mert ilyen szempontból nézve rettenetes év áll mögöttünk.

A GS már a TikTokon is vár

Hírek, érdekességek, tippek, ajánlók, unboxing, hardveres videók, minden, ami 1-2 percbe belefér. Kövess minket TikTokon is!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)