Hirdetés

Az Epic Games V-Buck érmékkel rendezheti a nagy Fortnite loot boxos pert

|

Mindenki megkapja az ajándék érméket, aki valaha loot boxot vett a Fortnite-ban. Nem mellékesen még 26 millió dollárt is hozzá kell persze csapniuk.

Hirdetés

A Fortnite Battle Royale-ban (a játék ezen verzióját nevezi a köznyelv egyszerűen csak Fortnite-nak) ugyan soha nem volt semmiféle loot box, itt az emberek pontosan tudták, hogy milyen skinekre és egyéb játékbéli csecsebecsékre adnak ki pénzt, a Save the World nevezetű kooperatív túlélőmódban viszont egészen 2019-ig meg lehetett vásárolni a Loot Llamákat, a loot boxok itteni megfelelőit. 2019-ben aztán az Epic átgyúrta a rendszert, és innentől fogva vásárlás előtt láthatta az ember, hogy mi is található a dobozban (bocsánat, lámában). 

Így is szembe kellett néznie azonban a cégnek egy csoportosan indított perrel, mely közös megállapodással fog zárulni, ennek előzetes jóváhagyása tegnap érkezett meg az illetékes kaliforniai bíróságtól. Általában a végleges határozatot is meg szokták várni a cégek a konkrét fizetéssel, de az Epic mostani húzásával bizonyítani akarja, a cég is érzi, hogy rossz volt a régi rendszer. Éppen ezért 1000 V-Buck érmét (azaz játékbéli fizetőeszközt) ad az Epic Games minden egyes olyan felhasználónak, aki valaha akár csak egyetlen egy Loot Llamát is vásárolt a Save the World játékmódban. 

Hirdetés

Bár a megállapodás szerint az Epicnek csak az amerikai felhasználóknak kellene V-Buck kompenzációt adni, a stúdió úgy döntött, hogy ezt a gesztust kiterjeszti az egész világra, az összes Fortnite-játékosra, továbbá a Rocket League játék loot boxaira és az azokat nyitó kulcsokra - a Rocket League-et fejlesztő Psyonix csapatát ugyebár 2019-ben vásárolták fel.

Ténylegesen egyébként májusban kerülhet pont a bírósági ügy végére, viszont ne gondoljátok azt, hogy az Epic egy halom virtuális tallérral megússza a dolgot. A kompenzáció elvileg 6,5 millió Fortnite-, és 2,9 millió Rocket League-játékost érint. Egyesek pedig bizony könnyen kaphatnak akár készpénzt is a cégtől. Összesen 26,4 millió dollárt kell ugyanis megfizetnie az Epcinek kvázi büntetésként. Ezt azok a játékosok igényelhetik, akik Kaliforniában élnek, és saját pénzükből vásároltak Epic loot boxokat (tehát nem szüleik vagy gondviselőik bankkártyáját használták fel), továbbá azok az amerikai felhasználók is kártérítésre jogosultak, akik úgy érzik, átverték őket a Fortnite vagy a Rocket League dobozaival, és ezért sérelem érte őket. Az érintettek 50 dolláros visszatérítésre vagy 13 500 V-Bucksra (avagy Rocket League creditre) tarthatnak igényt. 

 

Platformok: Android iOS Nintendo Switch PC PlayStation 4 PlayStation 5 Xbox One Xbox Series X
Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)