Hirdetés

Az Indiana Jones és a sors tárcsája brutális veszteséget termelt

|

A helyzet sokkal rosszabb annál, mint amit először feltételeztünk.

Hirdetés

A Disney pénzügyi jelentéseit követően a Forbes elemzője, Caroline Reid elővette a számológépét, kalkulációi szerint pedig nagyon úgy néz ki, hogy az eleve veszteségesnek elkönyvelt Indiana Jones és a sors tárcsája sokkal rosszabb helyzetben van, mint bárki gondolta volna.

A film gyártási költsége 387,2 millió dollárnál állt meg, aminek egy jelentős részét az utómunkálatok tették ki (Harrison Ford megfiatalítása kifejezetten költséges volt, 79 millió dollárba került). A mozijegy-eladásokból 384 millió dollár folyt be, ami kevesebb mint fele A kristálykoponya királysága által termelt összegnek. Ennek kb. 50%-a megy a stúdiónak, ami 192 millió dollár.

Hirdetés

A Disney (és egyébként más nagy stúdió sem) nem szokta az orrunkra kötni, hogy mi mennyibe kerül, de mivel az Indiana Jonest az Egyesült Királyságban forgatták, így kénytelenek voltak mindent lejelenteni az ott ígért adóvisszatérítések reményében, ugyanis az UK-ban elköltött pénz 25,5%-át visszakaphatják a filmesek, ha az legalább a film teljes költségének 10%-át kiteszi. A Disney a film elkészítéséért felelős leányvállalata, a PLT Productions 58,3 millió dollárnak megfelelő összeget kapott vissza először, aztán még 2,7 milliót, de a veszteség így is 134,2 millióra rúg, és akkor még nem tudni, mennyi volt a marketing, és mennyi pénzt hoztak a DVD- és Blu-ray-eladások, vagy hány feliratkozót a Disney+-os debütálás.

Ezek után nem lepődnénk meg, ha minden potenciális Indiana Jones projektet átértékelnének a döntéshozók.

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)