Hirdetés

Az Insomniac adatlopás egyik legszomorúbb híre, hogy mennyire veszteséges a Ratchet & Clank: Rift Apart

|

Az Insomniactól ellopott dokumentumok alapján több millió dolláros veszteséget termelt a PlayStation 5 egyik korai exkluzívja.

Hirdetés

Ahogy sokan olvashattátok nálunk, a múlt héten hackertámadás áldozata lett a Marvel's Spider-Man és a Ratchet & Clank játékok mögött álló Insomniac Games, a kétmillió dollárnyi váltságdíjat követelő behatolók pedig el is kezdték kiszivárogtatni a stúdió szervereiről ellopott fájlokat, beleértve a készülő Wolverine-játék videóit is.

A jelek szerint a támadás következtében a PlayStation Studios égisze alá tartozó csapat üzleti titkai is nyilvánosságra jutottak, amelyekből az olvasható ki, hogy eddig vaskos bukás a PlayStation 5 egyik korai exkluzív játéka, az időközben PC-re is kiadott Ratchet & Clank: Rift Apart. Különösen fájó pont ez, tekintve, hogy milyen remek játékról beszélünk.

Az eredetileg 2021 nyarán megjelent kalandot nemcsak mi értékeltük nagyra, hanem összességében is jó kritikai fogadtatásban részesült, egyebek mellett a csodás látványa és a DualSense-kontroller adottságait ügyesen kihasználó játékmenete miatt.

Hirdetés

Az Insomniac kiszivárgott költségvetési táblázata viszont azt mutatja, hogy hiába van már PC-s verzió is, a 83 millió dolláros költségvetésből elkészült Rift Apart eddig 8 millió dolláros mínuszban van, és még legalább 2 millió példányt kellene eladni belőle, hogy legalább a nullszaldót összehozza.

Az adatokból nem derülnek ki  a kalkuláció részletei, de az eredetileg a Resetera fórumon felbukkant táblázat mindenesetre hitelesnek tűnik. Ugyanez a szivárgás egy másik kimutatásban azt is felfedte, hogy az Insomniac 2014-es blockbustere, a még Xboxra és számítógépre fejlesztett Sunset Overdrive mindössze 567 dollárt (kb. 200 ezer forintot) hozott a konyhára, míg a 2013-as co-op lövölde, a Fuse 0-ra jött ki, akárcsak az ugyanabban az évben kiadott Ratchet Clank: Nexus.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


A fenti táblázatból az is kiolvasható, hogy az Insomniac 14,5 millió eladást vár a később megjelenő Marvel's Spider-Man 3-tól, míg a Wolverine esetében 10 millióval számol. A hackertámadás továbbá felfedte, hogy az aktuális tervek szerint milyen ütemben érkeznek majd a stúdió betervezett játékai, amiről ebben a cikkünkben írtunk.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)