Hirdetés

Az Nvidiának esze ágában sincs a Stadia útjára terelni a GeForce Now-t

|

A szolgáltatás vezetője másként látja a felhőalapú játékok jövőjét, mint a bukdácsoló vetélytárs.

Hirdetés

Az év eleji szezon egyik nagy híre volt, hogy a Google egyetlen kiadott játék nélkül dobta be a törölközőt a Stadia-exkluzív címek kapcsán, azonnali hatállyal bezárva a montreali és a Los Angeles-i stúdiójukat is. A Bloomberg később megjelent oknyomozó riportja hatalmas veszteségekről és a várakozásoktól messze elmaradó előfizetői érdeklődésről számolt be, így jelenleg is sok a kérdés a Stadia jövője körül.

Ezzel szemben az Nvidia-féle GeForce NOW háza táján eddig kiszámíthatóbban alakult a menetrend, hirtelen irányváltások és bukást kiáltó szaftos pletykák nélkül. Mint ismeretes: az Nvidia platformja nem ad játékokat, itt ugyanis más áruházakban (pl. Steam, EGS, Uplay) vásárolt tartalmakat streamelhetünk tetszőleges rendszerekre (Windows, MacOS, Android, iOS) és eszközökre.

Hirdetés

A jelek szerint pedig ez nem is fog változni, mivel a szolgáltatásért felelős Phil Eisler nemrég úgy nyilatkozott, hogy továbbra sem tartják jó ötletnek az exkluzívokat és az időszakos exkluzívokat. A GeForce NOW célja így változatlanul az, hogy összekössék a játékosokat a meglévő könyvtárukkal. Eisler szerint fontos, hogy a felhasználóknak megmaradjon a telepítés, azaz a késleltetés nélküli játék lehetősége is.  

A vezető arra is emlékeztetett, hogy a Geforce NOW szabványos buildeket használ, így a Stadiával szemben a fejlesztők részéről nem igényel külön portolást, ha csatlakozni szeretnének a több mint 1000 címet számláló kínálathoz. Eisler további előnyként említette, hogy a belépőknek nem kell hozzájárulniuk az infrastruktúra fenntartásához sem, mivel az Nvidia maga gyártja a szolgáltatást hajtó speciális GPU-kat.

Ami viszont igazán érdekes, az az, amit Eisler a cloud gaming jelentőségéről mondott. A vezető úgy véli, hogy a nagy várakozások ellenére a játék-streaming sosem fogja a csúcs-PC-k és konzolok végét jelenteni, helyette megmarad egy plusz lehetőségnek a játékra és a piac bővítésére, nagy hangsúllyal a cross-platform megközelítésen.

Eisler egyúttal biztosított mindenkit, hogy sosem állnak le a GPU-k gyártásával a kompetitív játékosok, a gaming laptopok, és a PC-építő hobbisták számára. Megnyugtató szavak az embertől, aki nemrég a GeforceNOW-t ajánlotta azoknak, akik lecsúsztak az RTX 3000-es kártyákról…

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)