Hirdetés

Az Xbox fejese elmondta, mire számíthatnak a PlayStation platformokon játszó Call of Duty-játékosok

|

Tisztázta, mi a Microsoft álláspontja a konkurens platformok támogatásával kapcsolatban a Call of Duty játékok esetében.

Hirdetés

Most már hivatalos: a Microsoft és az Activision Blizzard összeolvadt, a Call of Duty, a Warcraft, a Diablo és más, a játékipart éveken át formáló franchise-ok az Xbox gyártójának kezében vannak. A jövőben előfordulhatnak kényelmetlen helyzetek, de egyelőre nem kell megijedni, pláne azoknak, akik a Call of Duty játékok sorsa miatt aggódnak.

A vállalat ugyanis ígéretet tett, hogy a következő 10 évben más platformoktól sem veszi el a Call of Duty játékokat, sőt, a Nintendo gépeire is kiadja őket. Phil Spencer most kihangsúlyozta, minden esetben a teljes egyezésre fognak törekedni, nem kivételeznek majd senkivel.

Hirdetés

Az Official Xbox Podcast adásában Spencer elmondta, nem lesznek Xbox-exkluzív skinek, nem fognak korlátozottan elérhető bétákat tartani, nem céljuk a Call of Duty felhasználásával Xbox konzol vásárlására bátorítani a játékosokat. Kiemelte, nem tartja jónak, hogy a Modern Warfare III bétájával az első héten nem játszhattak az xboxosok.

Jövőre tehát a bétánál már nem kapnak korai hozzáférést a PlayStationön játszók, viszont a zöld oldalt választók sem.

Azért arra számítani kell, hogy a szerényebb képességű platformokon nem pont ugyanolyan élményt adnak majd a játékok, mint az erősebb gépeken, de igyekeznek mindent megtenni, hogy mindenki a CoD-közösség tagjának érezhesse magát, függetlenül a választott platformjától. Mire eljön az idő, hogy ki kelljen adni egy Nintendo konzolra is egy CoD-ot, talán kijön a Switch utódja, ami még akkor is erősebb lesz, ha csak a PS4 és Xbox One szintjét lövik be célnak.

A Call of Duty: Modern Warfare III november 10-én jelenik meg, és biztos, hogy idén nem kerül be a Game Passba. Hogy jövőre mi lesz, és hogy a 2024-es CoD már elérhető lesz-e az előfizetők számára, még kérdés marad.

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)