Hirdetés

Az Xbox Series család legyűrte a PlayStation 5-öt júniusban

|

A vizsgált hónapban sosem hozott még ennyi pénzt Xbox konzol az Egyesült Államokban.

Hirdetés

Friss jelentést hozott nekünk a piackutatással foglalkozó NPD Group, amiből kiderült többek között az, hogy mely konzolok, játékok, illetve kiegészítők teljesítettek a legjobban az Egyesült Államokban idén júniusban. A videojátékkal összefüggésben elköltött összeg 4,9 milliárd dollárt tett ki a múlt hónapban, ami 5%-os növekedést jelent az egy évvel korábbi eredményhez képest, és 2021 első felében 28,9 milliárd dollárt költöttek az amerikaiak ilyesmire, ami pedig 15%-os növekedés a 2020-as adathoz képest.

Hirdetés

Darabszám tekintetében a Nintendo Switch győzedelmeskedett júniusban a tengerentúlon, viszont dollárban számolt bevétel terén már az Xbox Series-konzolok nyújtották a legjobb teljesítményt, megdöntve a brand eddigi, 2011-ben az Xbox 360 által felállított június havi rekordját. (Ebben feltehetően szerepet játszott az E3 2021 idején megtartott Xbox & Bethesda Games Showcase is.)  2021 első felében ugyanakkor a Nintendo hibrid masinája győzött darabszám és bevétel tekintetében is, dacára annak, hogy továbbra is a PlayStation 5 az USA leggyorsabban fogyó konzolja az első nyolc hónapban eladott példányokat figyelembe véve.

A játékok között a Ratchet & Clank: Rift Apart nyerte meg a júniust az Egyesült Államokban, a második helyre a Call of Duty: Black Ops Cold War futott be, a harmadik pedig a Mario Golf: Super Rush lett. Habár fontos megjegyezni, hogy a bronzérmes cím esetében a digitális eladásokat nem vették figyelembe. Akadtak elég nagy előretörések is, hiszen például a Tony Hawk's Pro Skater 1+2 még csak 51. volt májusban, júniusban viszont felkúszott a 17. helyre. A Sea of Thieves pedig a májusi 36. hely után a 20. pozíciót szerezte meg az előző hónapban.

Érdemes szót ejteni még a kiegészítőkről is, amelyek között a fekete DualSense kontroller volt a legkelendőbb júniusban az országban, míg az év első felében a fehér változat nyerte a versenyt.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)