Hirdetés

Azonnali hatállyal távozott a botrányba került Unity Technologies vezetője, John Riccitiello

|

Végül Riccitiello sem vészelte át a Unity játékmotor körül kialakult vihart.

Hirdetés

Az elmúlt hetekben hatalmas felháborodás alakult ki a játékok ezrei, köztük számos kiváló cím által használt Unity játékmotor körül, miután a fejlesztő Unity Technologies megpróbálta átvinni egy új, meglehetősen drága fizetős üzleti modell bevezetését.

Az eredetileg 2005-ben kiadott motorral dolgozó közösség lázadása azonban megtette a hatását, a vállalat némi gondolkodás után visszakozott, és egy jóval kedvezőbb konstrukcióval igyekszik megbékíteni az ügyfeleket. Itt viszont még nincs vége a történetnek, végül a Unity Technologies vezetőjének is távoznia kell.

Nemrég maga a vállalat közölte, hogy a vezérigazgatói posztot betöltő John Riccitiello 9 év után "visszavonul", méghozzá teljes mértékben, így az igazgatótanácsban betöltött pozícióit is feladja, és elhagyja a testületet. A távozó CEO helyét James M. Whitehurst, az IBM korábbi elnöke veszi át, de már zajlik az átfogó keresés az állandó utód megtalálásáért, amelybe egy vezetőkre szakosodott fejvadászcéget is bevontak.

Hirdetés

A közlemény ugyan megadja az ilyenkor szokásos tiszteletet és méltatja a 2007 és 2013 között az Electronic Arts vezérigazgatói posztját is betöltő Riccitiello által végzett eddigi munkát, ám nehéz nem úgy értelmezni a sietős váltást, hogy a CEO-nak egyszerűen nem volt maradása az új monetizációs modell zajos kudarca után.

A távozó vezető mindenesetre maga is megszólalt a visszavonulását bejelentő szövegben, megtiszteltetésnek nevezve a Unity élén eltöltött közel 10 évet, és egyben azt ígérve, hogy támogatni fogja a vállalatot az átmenet során.

A GS már a TikTokon is vár

Hírek, érdekességek, tippek, ajánlók, unboxing, hardveres videók, minden, ami 1-2 percbe belefér. Kövess minket TikTokon is!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)