Hirdetés

Bajban lehet a Remnant 2 kiadója

|

A Gearbox Publishinget nem zárták be, viszont leépítések sújtják.

Hirdetés

A Borderlands szériát vagy éppen a Brothers in Arms játékokat jegyző Gearbox Software 2015-ben kibővült egy kiadói szárnnyal is, a Gearbox Publishinggel, 2021-ben elrajtolt egy harmadik divízió, az adaptációkra fókuszáló Gearbox Studios, ezt a hármat pedig a The Gearbox Entertainment Company fogja össze. Utóbbit vásárolta fel az Embracer Group 2021-ben, amely éppen történetének legnagyobb válságát próbálja meg túlélni azzal, hogy újratervez, költséget csökkent.

Ennek keretében húzta le a rolót a Saints Row játékok fejlesztőcsapata, a Volition, és emiatt vizsgálják felül a futó projekteket, bocsátanak el embereket, illetve karolnak fel a korábbinál kevesebb külsős projektet az alájuk tartozó kiadók, mint amilyen a THQ Nordic és a Gearbox is. 

Hirdetés

A GamesIndustry.biz jelentése alapján a leépítések a Gearbox Publishinget is érintik, sőt, azok már a nyáron megkezdődtek. Egy lokalizációért felelős szakember, Allan Jaquemart LinkedIn-en írt róla, hogy az ő és kollégái szerződését a próbaidejük utolsó napján bontották fel az átszervezések miatt. Az elbocsátások pedig még mindig zajlanak: a vezető üzletfejlesztési menedzserként dolgozó Steve Gee szintén LinkedIn-en tette közzé, hogy őt is elküldték a Gearbox Publishingtől. Egyelőre nem tudni, hogy pontosan hány ember munkája szűnt meg, de nem csak egy-két alkalmazottról lehet szó. 

A Gearbox Publishing legutóbb kiadott címe a Gunfire Games által fejlesztett Remnant 2 volt, amely július végén jelent meg, és néhány nap alatt egymillió példányt adtak el belőle, ráadásul a sajtónál sem áll rosszul (Metacriticen a PC-s átlag 80, Xboxon Series X/S-en 85, PlayStation 5-nél 81).

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)