Hirdetés

Bár az Activision Blizzard már a Microsofté, az FTC furcsa érvvel tenné sírba a videojáték-ipar legnagyobb üzletét

|

Nem adja fel az amerikai versenyhivatal, újabb keresetet nyújtott be a fellebbviteli bíróságon.

Hirdetés

Közel két évig tartó, vizsgálatokkal és pereskedéssel tarkított procedúrát követően a Microsoft felvásárolta az Activision Blizzardot, és így az övé lett a cégcsoport minden stúdiója, technológiája és szellemi terméke. A mindkét fél által óhajtott egyesülést két ország versenyhivatalai hátráltatták a legtovább, ám míg a brit CMA-t (Competiton and Markets Authority) megenyhítették a redmondiak kötelezettségvállalásai és a Ubisoftnak átadott streamingjogok, addig az amerikai FTC (Federal Trade Comission) bíróságon maradt alul, kétszer is.

Aki azt hitte, hogy ezzel vége a történetnek, végre lapozhatunk, nagyot tévedett, mivel a Reuters hírügynökség beszámolója alapján a Szövetségi Kereskedelmi Bizottság a fellebbviteli bírósághoz fordult. A hivatal meglátása szerint téves ítélet született a nyáron, amely lehetővé tette, hogy a Microsoft végigvigye az akvizíciót.

Hirdetés

A meghallgatáson Imad Abyad, az FTC jogásza úgy érvelt, hogy Jacqueline Scott Corley szövetségi bírónő túlságosan is magas elvárásokat támasztott, az üzlet versenyellenes mivolta helyett bőven elég lett volna annyit bizonyítaniuk, hogy a Microsoftnak megvan a lehetősége és az indoka arra, hogy visszatartson tartalmakat a rivális platformokról. Állítása szerint ezt be is bizonyították, mivel a Bethesda anyavállalatának felvásárlását követően több játék (Hi-Fi Rush, Redfall, Starfield) is exkluzívvá vált.

"Nem látom be, hogyan ösztönözheti a versenyt, ha valakinek monopóliumot adunk valami felett. Egyes felhasználóknak előnyös lehet ugyan, de az nem ugyanaz, mintha azt mondanánk, hogy versenypárti."

- utalt Abyad annak a lehetséges következményeire, hogy a redmondiak megszerezték a Call of Duty, a Candy Crush Saga, a Diablo és a World of Warcraft kiadóját.

Ezzel szemben a Microsoft jogi képviselője, Rakesh Kilaru úgy fogalmazott, hogy a korábbi bírósági ítélet tiszta, tényszerű megállapításokon nyugszik, a világ jobb lesz az egyesülés révén.

"Világos, hogy a színvonal nem lehet annyira alacsony, mint amit az FTC sugall, nem érhetjük be egy morzsányi bizonyítékkal"

- szúrt még oda a versenyhivatalnak.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)