Hirdetés

Beadták az első csoportos keresetet a Cyberpunk 2077 állapota miatt

|

Nagy lehetőséget orrontottak jogászok a CD Projekt Red játéka körül kialakult botrányban, egy New York-i ügyvédi iroda lépett először.

Hirdetés

Egy hónappal ezelőtt kevesen gondolták volna, hogy a Cyberpunk 2077-hez fűződik majd 2020 legnagyobb játékipari botránya, amely elhalványítja a Ubisoft zaklatási ügyeit, és amelyhez képest a rajongókat végletesen megosztó The Last of Us Part II keltette hullámok szabad szemmel alig érzékelhető fodrozódásnak tűnnek csak egy nyugodt tó víztükrén.

Aztán mégis arról kellett beszámolnunk, hogy a Sony eltávolította a Cyberpunk 2077-et a PlayStation Store-ból, hogy sok csalódott játékos kéri vissza a pénzét a bugok, vagy az előző konzolgeneráció alapgépein nyújtott siralmas teljesítmény miatt. Eközben látványosan megrogyott a CD Projekt részvényeinek árfolyama, befektetők és jogászok pedig csoportos perrel fenyegettek. Igaz, hogy mindennek dacára szárnyalnak a Cyberpunk 2077 eladásai, de még koránt sincs kint a vízből a cég.

Hirdetés

Történt ugyanis, hogy december 24-én benyújtotta csoportos keresetét a New York-i Rosen Law Firm nevű ügyvédi iroda, méghozzá azzal a szándékkal, hogy a CD Projektet bíróság elé citálja, ahol reményei szerint jókora kártérítés megfizetésére kötelezik majd. E célból most megkárosított befektetők és pórul járt vásárlók jelentkezését várja (olyanokét, akik január 16. és december 17. között fizettek a Cyberpunk 2077-ért).

A Business Wire oldalán megjelent közleményben indoklásként az áll, hogy alperes, vagyis a CD Projekt S.A. szándékosan félrevezette a befektetőket és a játékosokat, elmulasztotta nyilvánosságra hozni, hogy lényegében játszhatatlan a Cyberpunk 2077 Xbox One és PlayStation 4 rendszereken (részben a bugok miatt). És miután minderre csak a megjelenést követően derült fény, az ártott a CD Projekt megítélésének és jó hírének, ezen keresztül pedig kárt okozott a befektetőknek.

Korai lenne még azt fejtegetni, hogy hova vezethet a jogi eljárás, és hány hasonló indul még ennek nyomában. De bízzunk benne, hogy nem valósul meg a legrosszabb elképzelhető forgatókönyv, amely a CDPR és a GOG.com bezárásával számol, ugyanakkor talán mindenki jobban járna, ha az utóbbi időben hibát hibára halmozó, az évek kemény munkájával felépített imázst egy szempillantás alatt porig romboló menedzsment önként felállna és távozna, mielőtt még az elégedetlen részvényesek kényszerítenék ki ugyanezt.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)