Hirdetés

Bejött a Sonynak, hogy egyszerre adta ki PlayStation 5-re és PC-re a Helldivers 2-t

|

Szárnyalnak a Starship Troopers ihlette kooperatív lövölde eladásai, ami minden idők legtöbbet játszott Sony-címe a Steamen.

Hirdetés

Nem csupán kameranézetet, stratégiát is váltott a Sony Interactive Entertainment a Helldivers 2-vel, mert miközben a 2015-ös első rész PlayStation 4-es és PC-s rajtja között kilenc hónap telt el, ezúttal kilenc másodperc sem. Magyarán az Arrowhead Game Studios alkotása egyszerre debütált PlayStation 5-ön és a Steamen, ám az eladásoknak ez nemhogy ártott volna, hanem még jócskán felül is múlta a fejlesztők reményeit.

Johan Pilestedt, a stúdió vezetője egy tweetre reagált, amelynek témája a Steam aktuális játékeladási toplistájának élén csücsülő Helldivers 2 és a januárban szenzációs rajtot vett Palworld rivalizálása állt. Az Arrowhead CEO-ja szerint jelenleg egymillió eladott példány környékén járnak, vagyis hatalmas hátrányt kellene ledolgozniuk, hogy utolérjék a Pocket Pair sikercímét.

Hirdetés

Még ha el is maradna a bravúr, a csapat már abban a biztos tudatban folytathatja a munkát, hogy megdöntötte a Sony korábbi steames rekordját, mivel a Valve platformján még egyetlen, a PlayStation gondozásában megjelent játékot sem nyúztak olyan sokan egy adott pillanatban, mint a Helldivers 2-t. Az eddigi csúcstartó a God of War volt 73 539 játékossal a SteamDB adatai szerint, miközben az Arrowhead shootere a mai napon 155 926 játékossal állított fel új rekordot, és mivel eddig növekvő tendenciát mutat a játékosszám, nem kizárt, hogy a következő napokban, hetekben még feljebb helyezi a lécet a Sony jövőbeli alkotásai számára.

Az eredmény tükrében nem lepődnénk meg azon, ha a Sony úgy döntene, szorosabbra fűzné kapcsolatát az Arrowheaddel (értsd: vételi ajánlatot tenne), miként az is várható, hogy több párhuzamos rajtra kerül majd sor a következő években, legalábbis ami a multiplayer fókuszú, esetleg live service rendszerben működő játékokat illeti.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)