Hirdetés

Bezár az egyik nagyobb PSVR-fejlesztőstúdió, hiába karolta fel a Sony

|

Az év végével megszűnik a First Contact Entertainment, mert úgy látják, az ipar lemondott a VR-ról.

Hirdetés

Februárban ünnepli majd első születésnapját a PlayStation VR2, ám a Sony látszólag nem fektet túl sok energiát virtuális valóság headsetje támogatásába. A legjobb PlayStation VR2 játékok listája nem kifejezetten hosszú, akadnak érdekességek és különleges élményt kínáló darabok rajta, de nagyobb választékot elbírna, hogy ne jusson a PlayStation Vita sorsára.

Sajnos a kínálat bővítésében a First Contact Entertainment már nem vesz részt. A Firewall sorozatról ismert stúdió december 21-én bejelentette, hogy az év végével bezárja kapuit, indoklásuk pedig szomorú képet fest a VR helyzetéről, támogatottságáról.

Hirdetés

"Miután majdnem 8 évig dolgoztam a legcsodálatosabb csapattal, amelynek valaha is részese lehettem, szomorúan jelentem be, hogy az év végén bezárjuk a First Contact Entertainmentet. A VR támogatásának hiánya az iparágon belül végül megtette a hatását. AAA VR-játékfejlesztőként egyszerűen nem tudjuk előteremteni a szükséges költségeket, hogy továbblépjünk. Mi egy bátor újítókból álló csapat vagyunk, akik hajlandóak az új technológiák határait feszegetni. Rendkívül büszke vagyok a csapatra, és hálás vagyok a befektetőinknek, partnereinknek és természetesen az elkötelezett és szenvedélyes játékosokból álló közösségünknek."

- áll a Facebook posztban, aláírás nélkül - feltehetően a stúdió fejesének elköszönése ez.

A First Contact legfrissebb játéka a Firewall: Ultra, ami sajnos a kritikusoknál és a játékosoknál egyaránt gyengén szerepelt. Ennek elődje, a Firewall Zero Hour az egyik legnépszerűbb multis lövöldözős játék volt PSVR-on.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)