Hirdetés

Bezártak egy teljes játékfejlesztő stúdiót, mert valaki bizalmas infókat szivárogtatott a sajtónak

|

Összeomlott egy neves játékfejlesztő új stúdiója, mert egy újságíró olyan dolgokat emlegetett, amikről nem lett volna szabad tudnia.

Hirdetés

A Possibility Space egy viszonylag friss, egyelőre kiadott játék nélküli stúdió volt, amit Jeff Strain, a State of Decay játékokat fejlesztő Undead Labs egyik alapítója hozott létre még 2021-ben. A napokban váratlanul megszüntették minden alkalmazott hozzáférését a belső rendszerekhez, lekapcsolták a hivatalos weboldalt, és kirúgtak mindenkit - állítólag azért, mert valaki bizalmas infókat szivárogtatott a Kotakunak.

Az egyik volt alkalmazott, az Insomniactól átigazolt Matt Graczyk egy e-mailből értesült a helyzetről, és mások is panaszkodtak arra, hogy hirtelen bocsátották el őket. A levélben, amit a Polygonnak sikerült megszereznie, a stúdiót vezető Strain azt írta, a múlt héten olyan kérdéseket kapott a Kotakunál dolgozó Ethan Gach-től, amikben nem publikus infók szerepeltek a fejlesztés alatt álló Project Vonnegut, egy kiadói együttműködés kapcsán, valamint belső, bizalmas beszélgetésekből származó morzsák is.

Hirdetés

Első lépésként Strain repülőre ült, hogy személyesen beszéljen a projektet finanszírozó kiadóval, ám bizalmatlanság miatt szerződést bontottak, és elkaszálták a Vonnegutot. Ennek következtében zárta be a Possibility Space-t, azonnali hatállyal elküldve mindenkit. Az alkalmazottak megkapták utolsó fizetésüket, és minden egyéb lépést is a törvényeknek megfelelve intéznek, ám minden munkával kapcsolatos ügyben egy ügyvéddel kell kommunikálniuk. A fejlesztéshez használt eszközeiket azzal a feltétellel megtarthatják, hogy letörölnek róla minden bizalmas adatot.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Strain hozzátette, kilép a játékiparból, és a családjával fog foglalkozni a továbbiakban. Másik stúdiója, a Crop Circle szintén nemrég zárt be, elsősorban ennek kapcsán született volna Gach cikke, ami egyébként még most sem olvasható. Az ottani alkalmazottak állítólag nem kaptak végkielégítést.

Külön megfűszerezi az ügyet Annie Delisi Strain, Jeff Strain feleségének LinkedIn-es posztja, amiben azt állította, az iparban zajló kirúgások a rossz menedzsmentnek és rossz döntéseknek köszönhetők. A pár által birtokolt Prytania Media alá még két fejlesztőcsapat, a Fang and Claw, illetve az indiai Dawon tartoznak, ezek sorsa egyelőre kérdéses.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)