Hirdetés

Napokon belül a második vezető dobbantott a Blizzardtól

|

A pénzügyi igazgató furcsa távozása után most egy újabb gazdasági vezető keresett inkább új munkahelyet.

Hirdetés

Nemrég mi is beszámoltunk arról, hogy Spencer Neumann, az Activision Blizzard pénzügyi igazgatója távozott a cégtől és szinte azonnal munkába is állt a Netflixnél. Az utóbbi időben rengeteg pletykát hallani arról, hogy a Blizzard háza táján nagy átszerveződés lesz, ezt pedig nem fogja megúszni az összes dolgozó. 

Hirdetés

A jelek szerint a takarítást felülről kezdik, Neumannt például fizetett szabadságra küldték, ami alatt bizonyítania kellett volna fontosságát a cégnek - magyarul nem voltak elégedettek az általa produkált számokkal, ami nem is csoda, hiszen az utolsó negyedéves bevételi adatok csökkenést mutattak. Nem Neumann volt viszont az utolsó, akinek barna kartondobozba kellett pakolna az íróasztaláról a családi képeket, a tűzőgépet és a sarokból a fikuszt. 

Szintén távozik ugyanis a hírek szerint Amrita Ahuja, aki ugyancsak pénzügyi vezető volt a Blizzardnál (Neumann az egész Activision Blizzard pénzügyi igazgatója volt, Ahuja pedig magánál a Blizzard Entertainmentnél töltötte be ezt a pozíciót). Ahuja nyolc éve állt a cég alkalmazásában, előtte olyan vállalatoknál dolgozott, mint a Fox Networks Group, a Walt Disney Company és a Morgan Stanley, szóval nem ma kezdte az ipart és nem épp a sarki fűszeres számlázását kezelte.

A hölgynek sem kellett sokáig állásinterjúkra járnia, egyből meg is találta új munkahelyét a Square Inc.-nél - ezt a céget nem szabad összekeverni a Square Enixszel: míg az utóbbi egy videojátékos kiadó, a Square, Inc. egy digitális fizetéssel foglalkozó vállalat. Jack Dorsey, a Square Inc. ügyvezető igazgatója, így kommentált Amrita Ahuja leigazolását:

"Amrita személyében egy csodálatos, sokoldalú üzleti vezetőre leltünk".

A Square Inc. más vezetői is hasonlóan szépeket mondtak a hölgyről, és természetesen Amrita Ahuja is csak szuperlatívuszokban beszélt új munkahelyéről. Az Activision Blizzard egyelőre még nem nevezete meg Ahuja utódját, de az biztos, hogy nincsenek könnyű helyzetben. Az utóbbi időben részvényeik mélyrepülésbe kezdtek, folyamatosan csúszik ki a lábuk alól a talaj e-sport fronton, a Diablo Immortal bejelentésével pedig sikerült elérniük a tavalyi év egyik legnagyobb PR-katasztrófáját. Ilyenkor van igazán szükség kompetens pénzügyi vezetőkre, akik össze tudják rántani a bandát és feltornázzák a számokat. 

Nektek mi a véleményetek arról, hogy sorra hagyják el a hajót az Activision Blizzard pénzügyi szakemberei? 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)