Hirdetés

Bobby Kotick beéri a minimálbérrel is

|

Az Activision Blizzard váratlanul megvilágosodott ügyvezetője így őrizné meg pozícióját.

Hirdetés

Miközben egymást érik az Activision Blizzardot kedvezőtlen fényben feltüntető botrányok, a vezetőség láthatóan nem a megfelelő módját választotta a károk enyhítésének, sem a gyakorlatban, sem pedig a kommunikáció szintjén. Az például kimondottan rosszul vette ki magát, hogy a rendszerszintű visszaélések felett éveken át szemet hunyó ügyvezető arcpirító összegeket tett zsebre bónuszként.

A részvényesek már régóta követelik, hogy mérsékeljék a CEO honoráriumát, aminek Bobby Kotick már áprilisban hajlandó volt eleget tenni. Nem sokkal a botrányok kirobbanása előtt önként megfelezte az alapfizetését, ami így 875 000 dollár lett. Most azonban továbbfaragna a béréből.

Hirdetés

A Gamesindustry.biz beszámolója alapján Kotick azt kérte a vállalat igazgatótanácsától, hogy a kaliforniai törvények által megengedett legalacsonyabb összeget kapja a továbbiakban, ami voltaképp a minimálbér, tehát éves szinten 62 500 dollár. Ezen felül azt is a befektetők tudtára adta a nekik címzett levelében, hogy egyetlen cent bónuszt vagy kompenzációt sem vesz fel, amíg a tanács úgy nem látja, hogy elérték azokat a célokat, amelyeket a céges kultúra és a munkahelyi környezet megreformálása érdekében tűztek ki maguk elé.

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

A továbbiakban zéró toleranciát hirdetnek a zaklatás bármilyen formájára, szigorúbb szabályokat és folyamatos megfigyelést alkalmaznak ennek érdekében. Akiről kiderül, hogy bármelyik kollégáját zaklatta, annak azonnali hatállyal megszüntetik a munkaviszonyát.

50 százalékkal kívánják emelni az Activision Blizzard állományában lévő női és nem bináris alkalmazottak arányát, és következő öt évben 250 millió dollárt szánnak arra, hogy több lehetőséget nyújthassanak a legkülönfélébb csoportokba tartozó tehetséges szakembereknek. Tíz éven belül pedig további 250 milliót invesztálnának a technológia- és játékiparban alulreprezentált közösségek lehetőségeinek javítására.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)