Hirdetés

A Microsoft felvásárolja a Bethesdát és a mögötte álló egész ZeniMaxot

|

Többek között a Doom, The Elder Scrolls és Fallout szériák is a Microsoft kezébe kerülnek, miután 7 és fél milliárd dollárért megveszik az egész ZeniMax Mediát, így a Bethesda Softworkst is.

Hirdetés

Mondanunk sem kell, nem számítottunk ekkora hírre így hétfő délután, de Phil Spencer ledobta az atombombát: a Microsoft felvásárolja az egész ZeniMax Media cégóriást, a Bethesda Softworks anyacégét. Az egész játékipar erőviszonyait átalakító akvizíciót követően immár a nagy Xbox család tagja lesz a Bethesda Softworks, a Bethesda Game Studios, az id Software, a ZeniMax Online Studios, az Arkane, a MachineGames, a Tango Gameworks, az Alpha Dog, és a Roundhouse Studios is, ezzel mintegy 2300 szakember igazol át a zöldekhez.

Hirdetés

A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy a The Elder Scrolls, Fallout, Wolfenstein, DOOM, Dishonored, Prey, és Quake szériák, sőt a készülő Starfield is teljes egészében a Microsoft kezébe került. Mindezért nem kevesebb mint 7 és fél milliárd dollárt, azaz 2315 milliárd forintot fizettek ki - ez háromszor annyi, mint amennyiért a Minecraftot fejlesztő Mojangot megvették anno. Természetesen egy ilyen felvásárlás hosszú folyamat lesz, valamikor 2021 közepe tájékán válik teljessé. 

Phil Spencer egyelőre nem jelentette ki konkrétan, hogy a jövőben megjelenő Bethesda játékok Xbox-exkluzívok (értsd: Xbox és PC) lennének, mindenesetre úgy fogalmazott, hogy nagyon várja már a cég következő címeinek megjelenését PC-n és Xbox konzolokon. Külön érdekes lesz a felvásárlás tükrében az, hogy mi lesz a sorsa az eddigi tervek szerint csak PlayStation 5-re és PC-re megjelenő Ghostwire: Tokyo és Deathloop játékoknak. Valószínűleg nem véletlen, hogy Spencer egyébként kedves régi bethesdás emlékei közül egyből a The Elder Scrolls III: Morrowindet hozta fel példaként, hiszen ez a játék ugyebár sosem jelent meg PlayStation konzolokra, csak PC-n és az első Xboxon játszhattunk vele. Lehetséges, hogy a The Elder Scrolls VI is erre a sorsra jut? Külön érdekesség, hogy a felvásárlás következtében a Bethesda és az Obsidian egy istállóba kerültek, így akár még egy Fallout New Vegas 2 is elkészülhet... 

Fontos hír mindezeken felül, hogy a Zenimax portfóliójába tartozó játékok bekerülnek az Xbox Game Pass konzolos és PC-s változataiba. Az időzítés egyébként nem is lehetne jobb, elvégre az Xbox Series X és Series S konzolok hivatalos előrendelése a holnapi napon startol el. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)