Hirdetés

BREAKING: a Microsoft felvásárolta az Activision Blizzardot

|

Nem hittük volna, hogy sikerül egy a Bethesdánál is nagyobb kiadót megszereznie, de a Microsoft videojátékos divíziójának mostantól az Activision Blizzard is része.

Hirdetés

Miközben az Activision Blizzard történelmének egyik legnagyobb botrányát éli át, sok változásra és fontos bejelentésre számítottunk, de erre nem. Pedig a hír igaz, a Microsoft is megerősítette: a Call of Duty, Warcraft, Diablo és más ismert franchise-ok, az ezeken dolgozó csapatok mától mind-mind az Xbox egyre nagyobb családjához tartoznak. 

Iparági források szerint 68,7 milliárd dollár cserélt gazdát, ami közel tízszerese a Bethesdáért (pontosabban a ZeniMax médiáért) adott 7,5 milliárdnak.

Hirdetés

A megállapodás értelmében az ActiBlizz minden stúdiója, így az Activision Publishing, a Blizzard Entertainment, a Beenox, a Demonware, a Digital Legends, a High Moon Studios, az Infinity Ward, a King, a Major League Gaming, a Radical Entertainment, a Raven Software, a Sledgehammer Games, a Toys for Bob és a Treyarch (illetve egyéb, nem említett kisebb csapatok) is az Xbox nagy családját erősítik.

Amíg az átállás zajlik, az Activision Blizzard és a Microsoft Gaming külön üzemel, de ahogy ennek vége, az ügyvezetői pozíciót Phil Spencer fogja betölteni mindkét divízió esetében.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Az üzlet lezárultát követően a lehető legtöbb játék bekerül majd az Xbox Game Pass és a PC Game Pass felhozatalába, újak és régiek egyaránt. Arra még nem fogadnánk nagy tételben, hogy a következő Call of Duty is elérhető lesz a megjelenése napjától, de már ezt sem tartjuk elképzelhetetlennek.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)