Hirdetés

BREAKING: felvásárolják a magyar Digicet

|

A világhírű budapesti animációs stúdió és a hozzá tartozó társvállalkozások a gaming számtalan nagy nevét tömörítő Embracer csoporthoz kerülhetnek.

Hirdetés

A Digic története azon kevés hazai sikersztori egyike, amikor egy magyar cég saját szakértelmének köszönhetően jutott a világ élvonalába és ott tartósan meg is tudott maradni. Az animációs stúdió, és a hozzá kapcsolódó szolgáltatásokért felelős cégcsoport működése úgy tűnik, nagyrészt változatlan marad, de a Digic hamarosan egy nemzetközi cégcsoport részévé válhat.

Ma adta ki az erről szóló sajtóközleményt a Digic és jövőbeli tulajdonosa, a svéd központú Embracer Group, ami szerint ha a magyar cég hitelezői és a Magyar Innovációs és Technológiai Minisztérium nem vétózzák meg az ügyletet, akkor az Embracer a 2022. március 31-ével záródó pénzügyi évben még megvásárolja a Digic száz százalékát. A cég felvásárlásába a leányvállalatok, a DIGIC Pictures Kft. és a DIGIC Services Kft. is beletartoznak.

Hirdetés

A közzétett információk szerint az alapítóként a céget vezető Rabb Sándor Alex, illetve a Digic jelenleg is foglalkoztatott több mint négyszáz teljes állású és 40-50 külsős munkatársa is maradna a helyén.

Az Embracer Group nem véletlenül vette a célkeresztjébe a Diciget, ugyanis a nemzetközi cég számos érdekeltséggel bír a játékiparban, ahonnan a Digic ügyfélköre túlnyomórészt kikerül. Így a céges struktúrában ugyan az animációs stúdió a Saber Interactive zászlaja alatt működne, de a cégcsoport többi tagja, így a THQ Nordic, a Koch Media, a Gearbox, vagy éppen a Coffee Stain is tudna majd munkát adni a magyar csapatnak.

Emellett persze a Digic megtarthatja korábbi ügyfeleit is, akik között például ott a Ubisoft, az Activision, de dolgoztak már a League of legends alkotóinak, a Square Enixnek a Final Fantasy XV animációs filmjén, illetve a CD Projektnek is. A gaming világon kívül pedig az utóbbi időben a Netflix antológia-sorozata, a Love, Death & Robots egyik epizódja, a Secret War elkészítésével tűntek fel és nyertek díjat is.

A Digic új tulajdonosa egyébként komoly bevásárlási hullámot jelentett be ma, a magyar animáiciós stúdió mellett megveszi az elsősorban képregényeiről híres Dark Horse-ot, a több MMO-t is fejlesztő és kiadó Perfect Worldöt, a Shiver Entertainmentet, és a Spotfilm Networxöt is.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)