Hirdetés

BREAKING: Távozik Jim Ryan, a PlayStation vezetője

|

30 év után visszavonul a Sony Interactive Entertainment elnök-vezérigazgatója.

Hirdetés

A Sony bejelentette, hogy jövő márciusban távozik Jim Ryan, aki 1994-ben csatlakozott a PlayStation európai szárnyához, és kulcsszerepet játszott abban, hogy a japánok konzolja domináns pozíciót tudott kiharcolni magának a kontinensen. Ryan 2019-ben került a Sony Interactive Entertainment élére, és ő vezényelte le a PlayStation 5 színre lépését.

Az utódját még nem nevezték meg, de feladatait már októberben átveszi Hiroki Totoki, a Sony Group Corporation elnöke, valamint operatív és pénzügyi igazgatója, április 1-jétől pedig, Ryan távozását követően átmenetileg ő lesz a Sony Interactive Entertainment ügyvezetője is. Kenichiro Yoshidával, a Sony Group Corporation vezérigazgatójával és a menedzsment többi tagjával közösen határozzák meg a PlayStation jövőjének következő fejezetét, beleértve az utódlás kérdését is - áll a vállalat közleményében.

Hirdetés

A PlayStation közösségének is üzenő Jim Ryan a következőket írta távozása okairól: 

"Ahogy a mai hírekben is láthattátok, közel 30, a Sony Interactive Entertainmentnél töltött év után bejelentettem visszavonulásomat. Nem volt könnyű döntés, rajongok az SIE-ért és a közösségünkért, de az utóbbi időkben egyre nehezebb volt megtalálni az egyensúlyt az Egyesült Királyságbeli otthonom és az amerikai munkám között. Mint azt a sajtóközlemény is írja, 2024 márciusáig elnök és ügyvezető maradok, április 1-jén pedig Hiroki Tokokit nevezik ki átmeneti ügyvezetőnek az SIE élére, aki közben megtartja a Sony Group Corporationnél betöltött jelenlegi pozícióját.

Megtisztelő, hogy egy olyan vállalatot vezethettem, amelynek termékei milliók életére voltak hatással. A díjnyertes játékoktól a PlayStation 5-tel elért hihetetlenül immerzív technikai eredményekig rendkívül büszke vagyok mindarra, amit elértünk és nagyon optimistán látom a Sony Interactive Entertainment jövőjét.

Már amikor a cégnél kezdtem, világos volt, hogy a Sony valami igazán különlegeset hozott létre. Generációkkal később is ámulatba ejt a PlayStation közösség lelkesedése és szenvedélye. Nektek köszönhetően tudtunk folyamatosan innoválni és még nagyszerűbb élményeket kreálni. 1994 óta játékosok generációi ösztönöztek minket, hogy jobbak legyünk és feszegessük a határokat, az eredmények pedig hihetetlenek.

Szívből köszönöm nektek."

Egyelőre nem tudni, hogy a vezetőváltásnak lesz-e bármi hatása a PlayStation jelenlegi stratégiájára, mely az előző generációban szinte teljes egészében a filmszerű egyjátékos élményekre épülő portfólió diverzifikációját tűzte ki célul, kiemelt szerepet szánva a szolgáltatásalapú, multiplayer címeknek.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)