Hirdetés

Jelenleg a CD Projekt a második legtöbbet érő játékcég Európában

|

A Cyberpunk 2077 pedig még feljebb repítheti a csapatot a ranglétrán.

Hirdetés

A Marcin Iwiński és Michał Kiciński által 1994-ben alapított lengyel vállalat, a CD Projekt sokáig külföldi játékok helyi disztribúciójával foglalkozott csak, majd 2002-ben megszületett a belsős fejlesztőcsapat, a CD Projekt RED, amely azóta a The Witcher-franchise-zal a játékipar megkerülhetetlen szereplőjévé vált. A stúdió egyike azoknak, amelyek a minőségi termékek és a felhasználóbarát hozzáállás miatt a játékosok feltétlen bizalmát élvezik, rajongói pedig tűkön ülve várják, hogy megjelenjen következő nagy dobása, az őszre csúsztatott Cyberpunk 2077.

Hirdetés

Noha a múlt hónapban még arról számolt be a Reuters, hogy a GOG-ot is birtokló CD Projekt piaci értéke 6,8 milliárd dollárra rúg, a Redditen is megosztott friss statisztikák szerint egy hónap alatt eléggé megugrott a vállalat ázsiója, mivel már 8 milliárd dollárt ér. Ez elképesztő előrelépés ahhoz képest, hogy 2017-ben még "csak" 1,7 milliárdra becsülték. Ezzel a teljesítménnyel a CD Projekt Európa második legértékesebb játékcégévé avanzsált, csak a francia Ubisoft előzi meg körülbelül 9,6 milliárd dolláros piaci értékével. 

Persze a becsült összegek folyamatosan változnak, de az biztos, hogy amennyiben a PC-re, PS4-re, Xbox One-ra és Google Stadiára készülő Cyberpunk 2077 megjelenik szeptember 17-én és minősége megfelel a vele szemben támasztott elvárásnak, továbbá jól alakulnak a bevételek is, akkor a CD Projekt még többet fog érni. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)