Hirdetés

Csak színjáték volt a Sony aggodalma a Call of Duty esetleges Xbox-exkluzivitása miatt?

|

Jim Ryan sokkal lezserebben kezelte a belső levelezés során a dolgot, mint a sajtóval vagy versenyfelügyeleti szervekkel kommunikálva.

Hirdetés

Javában zajlik az Activision Blizzard felvásárlása, ami körül egyre nagyobb a felhajtás, így több hivatal is kiemelt figyelmet tanúsít az ügy iránt. Míg az EU nemrégiben jóváhagyta a vásárt, addig a brit versenyhatóság nem adta áldását az üzletre, és közben az amerikai oldalról is több támadás érkezett. Természetesen az akvizíció körüli események a PlayStation gyártóját sem hagyják hidegen, a Sony igyekszik megőrizni a jelenlegi piaci helyzetét, ezért minden eszközt bevet az üzlet megtorpedózása érdekében.

A Jim Ryanék által felvetett egyik veszély az volt, hogy a felvásárlással az Xbox platformjaira korlátozódna a jövőben a Call of Duty megjelenése, ami jelentősen rontaná a PlayStation piaci helyzetét, számos játékost platformváltásra ösztönözve. Azonban mint az egy nemrég kiszivárogtatott e-mailből kiderült, a Sony Interactive Entertainment vezetője egyáltalán nem aggódott emiatt.

Hirdetés

A mindössze két nappal a felvásárlás nyilvánosságra hozatala után keltezett e-mailt a Microsoft és az Activision, valamint az amerikai Szövetségi Kereskedelmi Bizottság közötti csütörtöki meghallgatáson mutatták be, amely a felvásárlás elleni előzetes végzés jóváhagyását kéri. Az e-mailben Jim Ryan az alábbit írta:

"Ez egyáltalán nem az exkluzivitásról szól. Ennél sokkal nagyobb léptékben gondolkodnak, és meg is van a pénzük hozzá. Az elmúlt napon elég sok időt töltöttem Phil (Spencer) és Bobby (Kotick) társaságában. Egészen biztos vagyok abban, hogy a COD-ot még hosszú évekig látni fogjuk PS-en is."

A Microsoft ügyvédei ezzel kapcsolatban úgy nyilatkoztak, hogy Ryan lezser hozzáállása azt bizonyítja, hogy a PlayStation fő érdeke a felvásárlás megakadályozásában az, hogy megvédje vezető pozícióját a piacon. A Microsoft szóvivője ezzel kapcsolatban így nyilatkozott:

"A mai nap kiderült, hogy a Sony mindvégig tudta azt, hogy ki fogunk tartani az ígéretünk mellett, miszerint a játékok továbbra is megjelennek majd a platformjaikra, és ezek mentén világossá vált az is, hogy a felvásárlás elleni erőfeszítések kizárólag a piaci erőfölényük védelmét szolgálták."

Ha a Microsoftnak nem sikerül meggyőznie az igazáról az ügyben illetékes bírót, akkor nagy valószínűséggel kútba esik a közel 70 milliárd dolláros üzlet.

A GS már a TikTokon is vár

Hírek, érdekességek, tippek, ajánlók, unboxing, hardveres videók, minden, ami 1-2 percbe belefér. Kövess minket TikTokon is!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)