Hirdetés

Csúszik az Activision Blizzard felvásárlása egy új fejlemény miatt

|

Az Európai Bizottságnak több időre van szüksége ahhoz, hogy meghozza döntését.

Hirdetés

A Microsoft továbbra is küzd, hogy megvehesse az Activision-Blizzardot, és már csak három akadály van hátra a hivatalos szervek kapcsán: az egyik a brit versenyhivatal (CMA) vizsgálata, a másik az amerikai kereskedelmi felügyelet (FTC) bírósági pere, a harmadik pedig az Európai Bizottság döntése, utóbbi állítólag rá fog bólintani az ügyletre, de csak április végére ígért eredményt. 

Időközben a redmondiak nem tétlenkedtek, akivel csak lehetett, szerződést kötöttek a bizniszben leginkább kifogásolt elem, a Call of Duty franchise kapcsán, így a Nintendo és az Nvidia (GeForce Now) mellett olyan felhőszolgáltatókkal is megegyeztek, mint a Boosteroid és a Ubitus

Hirdetés

Az Európai Bizottság most elhalasztotta az Activision-Blizzard felvásárlásával kapcsolatos döntést, mivel a Microsoft új biztosítékokat lebegtetett be a jóváhagyás megszerzése érdekében. A Reuters jelentése alapján a határidő május 22-re módosult, addig az EU illetékeseinek lesz idejük megvizsgálni a vállalat legutóbbi beadványait. Ezek részleteit természetesen nem hozták nyilvánosságra, de valószínűleg többek között azokról a megállapodásokról van szó, amiket a Microsoft nemrég kötött vagy kötni készül. 

A Reuters úgy tudja, az Euópai Bizottságot már a nintendós és az nvidiás szerződés meggyőzte, de a döntés véglegesítése előtt meg akarják ismerni a riválisok és a vásárlók véleményét is, ez pedig legfőképpen a Sonyn csúszhat el, mely kezdettől fogva tűzzel-vassal küzd a felvásárlás ellen, hiába ígér neki bármit a Microsoft. Ezt azonban jelen állás szerint meg fogja előzni a CMA ítélete, amelyre április 26-án-án kerül sor. A brit versenyhatóság korábban világossá tette, hogy további engedményeket vár a redmondiaktól. 

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)