Hirdetés

A Devolver Digital fejese szerint tiszta lappal kell indítani az egész Steam vs. Epic Store-témát

|

Graeme Struthers úgy gondolja, egyik fél érdemeit sem szabad elvitatni, ugyanakkor jelenleg az összehasonlítást is teljesen feleslegesnek tartja. Azt is elmondta, hogy miért.

Hirdetés

A Gamespotnak úgy nyilatkozott a Devolver Digital társalapítója a nagy Steam vs. Epic Store háborúról, hogy a témáról folyó egész diskurzust érdemes lenne nulláról újrakezdeni, mert szerint a valódi párbeszéd igazából sosem indult el. Struthers kifejtette, hogy bár a Steam valóban combosabb, 30%-os részesedést csíp le a játékok árából (az Epic "beéri" 12%-kal), de ettől függetlenül érdemei elvitathatatlanok. 

Hirdetés

Struthers szerint ugyanis a Steam átformálta a PC-s videojátékok teljes piacát, temérdek pénzt beleölt saját rendszerébe, ami jelenleg összehasonlítatlan azzal a platformmal, amelyet az Epic Games fel tud mutatni. Nyilván az utóbbi esetében is érkeznek majd a fejlesztések, és a Steam hatalmas lépéselőnyben van, hosszú évek alatt építette fel saját digitális áruházát a mai szintre, de akkor is fájóan puritán jelenleg az Epic Games Store. Ugyancsak nem szabad elfelejteni azt sem, hogy bár mindenki örül az Epic folyamatosan érkező ingyenes játékainak, agresszív bevásárlásaik az exkluzív címek terén már jóval kevesebb embernek szimpatikusak.

A Devolver Digital társalapítója ugyanakkor arra is kitért, hogy a verseny mindenképp jót tesz az iparnak, így ő személy szerint nagyon örül az Epic Games Store érkezésének. Viszont szerinte jelenleg az összehasonlítás teljesen felesleges, mivel a Steam dollár százmilliókat ölt saját rendszere tökéletesítésébe, az Epic pedig még ennek az útnak a legelejénél tart. 

Gondoljunk bármit a témáról, jó látni, hogy akadnak még olyanok, akik az összes aspektus megvizsgálása után akarnak csak véleményt alkotni, és nem fekete-fehérben látják a játékipart. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)